Breaking news

Înfiinţare de SRL cu activitate la nivel local

loading...

Activităţile la nivel local sunt foarte potrivite în secolul nostru; sunt afaceri care rezistă în timp şi impun venituri foarte mari. Nu numai firmele mari multinaţionale impun câştiguri foarte mari ci şi  societăţile mai mici.  O afacere de tip SRL, cu răspunderi mai mici, este foarte potrivită în anumite zone în care economia şi turismul sunt crescute şi atrag din ce în ce mai mulţi oameni.

firmaAtunci când înfiinţezi un nou SRL într-o zona neexploatată, dar cu potenţial, este posibil să rişti la început, însă să ai parte şi de surprize dintre cele mai mari, pentru că se poate să se ajungă la mult mai mult de atât.

Binenţeles că tinerii sau antreprenorii care îşi doresc să se reinventeze şi să o ia de la început vor avea nevoie după ce stabilesc o idee de afacere, de o firmă care să îi ajute atât cu înfiinţarea şi legalizarea firmei lor, dar de asemenea şi pentru consultanţă şi servicii de contabilitate pe tot parcursul vieţii activităţii firmei în cauză. Pentru intrarea în normele actuale şi pentru a-ţi deschide propria firma, ai parte de înfiinţare SRL aici.

Mai întâi de toate trebuie stabilit obiectul de activitate al ideii de afacere în cauză. Sunt percepute anumite taxe, dar în primul rând trebuie stabilit de către doritor un obiect principal de activitate şi mai multe obiecte secundare de activitate, după dorinţele fiecăruia. Apoi, pentru a se încadra într-un anumit tip de activitate de afaceri, doritorul trebuie să aleagă forma juridică a societăţii în cauză, pe care îşi doreşte să o înfiinţeze pe o piaţă sau o nouă nişă. Există aşadar mai multe forme ale înfiinţării unei afaceri: SRL, SNC, SCS, SA sau chiar SCA. Pentru toţi antreprenorii şi asociaţii acestora există mai multe forme ale persoanei juridice care pot fi legalizate, în funcţie de activitatea principala şi de capitalul existent.

După ce este stabilită forma societăţii ce se doreşte a fi legalizată, persoana sau persoanele în cauză trebuie să rezerve numele respectivei firme. Mai întâi se face o verificare pentru a se vedea dacă nu mai există acelaşi nume de afacere existent pe plan local, apoi se trece la rezervarea numelui în sine propus în cadrul Registrului Comerţului, cu o taxă aferentă acestui serviciu. De asemenea, este crucial de stabilit şi sediul social al firmei în cauză, care se face prin încheierea unui contract între firmă şi cel care închiriază sau vinde imobilul în cauză. Ce nu se ştie, dar este necesar, este de asemenea şi acordul dat de către vecini şi de către asociaţia de proprietari din cadrul clădirii.

Trebuie de asemenea efectuat şi un act constitutiv prin care urmează a se încheia actele de comerţ şi constituirea SRL-ului. Apoi se întreprinde depunerea capitalului social la bancă în cadrul unui cont special pentru aşa ceva. În cazul SRL-urilor, capitalul social trebuie să fie de minim 200 de RON. De asemenea, dat fiind că este vorba despre o firma nouă, mai este necesar şi efectuarea unui specimen de semnătură care trebuie preluat la un notar public din partea administratorului firmei. Trebuie că mai apoi acest administrator să ridice actele care atestă înfiinţarea SRL-ului.

Pe lângă toate aceste acţiuni şi prevederi, mai sunt utile şi imperative şi confecţionarea unei ştampile a societăţii în cauza, deschiderea unui cont bancar, dar şi alte lucruri cum ar fi declaraţia de înregistrare fiscală şi anumite autorizaţii şi avize speciale de funcţionare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata