Breaking news

Industria de apărare ar putea fi revoluționată de imprimantele 3D

loading...
0 12

Imprimantele 3D ar putea să revoluționeze industria de apărare, prin crearea de arme complexe din metal, echipamente pentru soldați și piese de schimb pentru mașinile utilizate pe frontul de luptă.

imprimanta 3DImprimantele 3D au evoluat foarte mult în ultimii ani și în prezent sunt capabile să utilizeze metale, lemn sau ţesuturi vor deveni mult mai accesibile, lăsând loc unei revoluţii istorice pentru industria manufacturieră.

Armata americană a investit masiv în domeniul sectorului imprimantelor 3D pentru a produce uniforme, piele sintetică pentru îngrijirea răniţilor, sau chiar pentru producerea de alimente.

Cercetători din cadrul celebrului Massachusetts Institute of Technology au inventat deja “imprimarea 4D”, folosind materiale care se transformă la contactul cu alte substanţe, cum este apa.

Tehnologia va putea duce, în viitor, la producerea de uniforme de camuflaj care îşi vor schimba culoarea în funcţie de mediul înconjurător.

La sfârşitul lunii decembrie, echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională a putut fabrica, graţie unei imprimante 3D special create pentru avanpostul orbital, o unealtă al cărei design a fost trimis prin e-mail de la sol.

La finele anului 2013, gigantul britanic din domeniul industriei producătoare de armament BAE Systems a folosit pentru prima dată o piesă de metal, creată cu o imprimantă 3D, la construirea unui avion de vânătoare Tornado. Într-un videoclip publicat recent, grupul britanic a făcut referire la posibile utilizări viitoare ale tehnologiei, cum ar fi crearea unui avion cu ajutorul unei imprimante tridimensionale.

Utilizarea unei imprimante 3D pe front ar putea, de asemenea, să schimbe total tehnicile de luptă şi industria de apărare, potrivit lui Peter W. Singer, expert în domeniul tehnicilor de luptă ale viitorului în cadrul New America Foundation.

Soldaţii aflaţi pe un front îndepărtat în Afganistan ar putea, de exemplu, să creeze fişierul digital necesar fabricării unei piese defecte şi să o poată imprima.

Inventată în anii 1980, imprimarea tridimensională este o tehnologie a viitorului care va revoluționa economia mondială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata