Breaking news

Hidroelectrica a vândut energie de 20 milioane de euro la bursă

loading...

Hidroelectrica a reușit să vândă joi, pe bursa de energie, curent electric în valoare de 20 de milioane de euro, continuând astfel politica de tranzacţionare pe piaţa concurenţială.

profit hidroelectricaÎn cadrul licitaţiilor organizate miercuri, 30 octombrie 2013, pe Piata Centralizată a Contractelor Bilaterale, administrata de OPCOM, compania a încheiat contracte in valoare de 20 milioane euro, pentru 11 oferte de vânzare a energiei, totalizand o cantitate de 470520 MWh, la preţul mediu de  174,56 lei/MWh.

Hidroelectrica este în acest moment producătorul care plasează cu succes pachete mari de oferte de vânzare a energiei electrice pe piaţa concurenţială şi va urmări, cu consecvenţă, să contracteze în mod transparent şi competitiv întreaga cantitate de energie disponibilă din producţia anului 2014.

Directoratul Hidroelectrica si Consiliul de Supraveghere, în majoritatea lor, au votat permanent pentru participarea constanta a companiei, cu oferte de vanzare, pe toate pieţele de tranzacţionare a energiei – PCCB, PZU, Piaţa de Echilibrare, PCCB-NC. Și asta pentru că rezultatele obtinute prin aplicarea acestei politici de vanzari au contribuit la consolidarea indicatorilor economico-financiari.

Astfel încât să fie asigurate condiţiile şi resursele financiare necesare pentru atingerea principalelor obiective ale perioadei următoare: plata datoriilor de 2,8 miliarde de lei înregistrate la ieşirea din insolvenţă; acoperirea tuturor obligaţiilor contractuale, precum şi a rezervei de putere şi energie necesare pentru funcţionarea în siguranţă a Sistemului Energetic Naţional şi finanţarea programului de dezvoltare şi retehnologizare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata