Breaking news

Guvernul reduce la 9%, TVA-ul pentru pachetele din turism

loading...
0 3

În urma negocierilor cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, Guvernul României a reușit să obțină scăderea TVA-ului la pachetele din turism de la 24% la 9%.

cluster turismDacă la carne nu s-a putut, măcar la turism să se reducă. De la 1 ianuarie 2015, pachetele turistice vor fi mai ieftine cel puțin cu 15% ca urmare a reducerii TVA de la 24 la 9%.

„Este o veste foarte bună, de fapt această extindere a reducerii TVA-ului rezolvă o problemă de competitivitate a serviciilor turistice. A fost una dintre prioritățile mandatului meu și mă bucur că s-a rezolvat în favoarea operatorilor din turism și implicit a beneficiarilor de pachete turistice. Avantajele acestei iniţiative au în vedere scăderea preţurilor la pachetele turistice, creşterea numărului de turişti români şi străini care aleg ca destinaţie locaţii din România, investiţiile în infrastructură pe care industria le va realiza în beneficiul turiştilor, dar şi diversificarea ofertelor şi dezvoltarea pe orizontală a economiei în zonele respective” a declarat ministrul Florin Nicolae JIANU.

Potenţialul pe piaţa de turism în urma implementării acestei măsuri are în vedere suma de 5 miliarde de euro. De asemenea, numărul de turiști estimat a fi atrași în achiziționarea acestui pachet este de aproximativ 500.000 și este format din cetățenii români ce în prezent își petrec concediile în Bulgaria și Turcia, destinații all inclusive, precum și din cetățenii străini consumatori de astfel de pachete ce se vor orienta către țară noastră.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata