Breaking news

Guvernul Ponta renunță la cota unică de impozitare

loading...

Guvernul Ponta se pregătește să renunțe la cota unică de impozitare de 16%, pentru a introduce pe cea progresivă.

ponta baniImpozitarea diferenţiată a veniturilor salariale a fost însuşită de Guvernul Ponta în strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014-2016.

Acum , Guvernul Ponta intenţionează introducerea unui nivel progresiv 8%-12%-16%, cote care vor fi aplicate pe grile de venit, fără a preciza în document care vor fi acestea din urmă.

În noua formă a strategiei fiscal-bugetare 2014-2016, publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe după aprobarea sa de parlament la sfârşitul anului trecut, se prevede, la capitolul referitor la Codul Fiscal, ”introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilităti fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit”.

La pachet, guvernul îşi propune ”reducerea semnificativă a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, care prin măsurile ce vor fi întreprinse va avea un impact bugetar neutru”.

Eugen Nicolăescu susţine că măsura impozitării diferenţiate a fost introdusă în programul de guvernare al USL la propunerea PNL şi are drept scop ”reducerea fiscalităţii şi sporirea competitivităţii fiscale a mediului de afaceri”.

În strategia fiscală propusă pentru perioada 2014-2017 trebuie să se ia în considerare şi o altă propunere a PNL care vizează reducerea semnificativă a CAS cu 5 puncte procentuale, începând cu luna iulie 2014, o măsură promovată şi susţinută de către Partidul Naţional Liberal, atât în discuţiile din cadrul Guvernului, cât şi în cele cu partenerii internaţionali“, susţine Nicolăescu, într-un comunicat de presă.

Introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilităti fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata