Breaking news

Guvernul pompează 25 de milioane de lei în 11 localități aflate în faliment

loading...

Fix în ziua în care și-a înregistrat la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură la alegerile prezidențiale, Ponta a aprobat deblocarea a 25 de milioane de lei din fundul de rezervă pentru a scăpa de datorii 11 localități aflate în pragul falimentului.

ponta - bani - primariiPonta continuă să-și facă campanie electorală prin pomeni făcute din banii de la bugetul de stat. Cu câteva ore înainte de a merge la BEC pentru a-și depune dosarul de prezidențiabil în cursa electorală, Ponta a dat din pix o dispoziție guvernamentală prin care scoate de la fondul de rezervă, 25 milioane lei.

Hotărârea de Guvern a fost dată pentru deblocarea financiară a 11 localităţi aflate în insolvenţă, în executare silită sau în imposibilitate de plata. În acest scop, va fi alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului suma de 25,584 milioane lei.

Guvernul justifică aprobarea hotărârii ca urmare a solicitări ale autorităţilor administraţiei publice privind situaţiile de blocaj financiar în care se regăsesc unele unităţi administrativ-teritoriale.

Cele 11 localități care vor împărți frățește cele 25 de milioane de lei sunt: Oraşul Aninoasa şi Municipiul Lupeni (jud. Hunedoara), Comună Izvoarele (jud. Giurgiu), Comună Ciocăneşti (jud. Dâmboviţa), Municipiul Reşiţa (jud. Caraş-Severin), Oraşul Luduş (jud. Mureş), Comunele Teacă, Livezile, Budacu de Jos şi Parva (jud. Bistriţa-Năsăud), Comună Dudeştii Vechi (jud.Timiş).

Actul normativ prevede că decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauza vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.

Transferul sumelor necesare către administraţia locală se face din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care va fi suplimentat corespunzător, în acest scop.

Hotărârea are la baza OUG nr. 8/2014, care prevede următoarea derogare de la prevederile art. 30 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice (cu modificările şi completările ulterioare): în anul 2014 pot fi alocate ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, prin hotărâre a Guvernului, sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin majorarea transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata