Breaking news

Germania, datorie istorică uriașă față de Grecia

loading...

Potrivit ziarului grec To Vima, Germaina ar avea o datorie istorică, uriașă, de circa 54 de miliarde de euro către Grecia.

germania datoare la greciGermania și implicit Angela Merkel, primesc o palmă puternică din partea presei grecești, urmare a dezvăluirilor făcute cu privire la o datorie istorică a nemților către statul elen.

Angela Merkel, principalul lider european care a impus măsuri draconice de austeritate statului elen este acum umilită de presa din Grecia cât și de cea din Germania pentru că nemții ar avea să le dea grecilor circa 54 miliarde de euro

Jurnalilştii de la ziarul To Vima, au intrat în posesia unor rapoarte top secrete, în care se află detalii despre datoria uriaşă pe care Germania o are în faţa Greciei.

Și ziarul german Der Spiegel a preluat reportajul cu datoria istorică a Germaniei. Jurnaliștii nemți  citează calculele făcute de nişte organizaţii din Grecia cu privire la banii împrumutaţi de nazişti de la greci, între anii 1942-1944.

Suma pe care nemţii le-ar datora-o elenilor ar ajunge undeva în jurul valorii de 54 de miliarde de euro.

Jurnaliştii de la Der Spiegel spun că grecii le-au oferit nemţilor, după terminarea Războiului, 108 miliarde de euro, pentru reconstrucţia ţării.

Germania a fost în repetate rânduri ţinta atacurilor protestatarilor eleni, care consideră că ţara condusă de Merkel este responsabilă într-o oarecare măsură de starea în care a ajuns să fie Grecia.

Cotidianul To Vima cere guvernului grec să publice numele şi tot ce ţine de acest raport.

Grecia nu este singura țară din UE care are de recuperat datorii istorice de la nemți. Potrivit spuselor profesorului Radu Golban, Germania are să dea statului român, numai puțin de 19 miliarde euro, reprezentând o datorie istorică.

Însă, BNR și Guvernul României nu doresc să întreprindă niciun demers pentru a recupera acești bani de la nemți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata