Breaking news

FMI cere Guvernului României să introducă noi taxe

loading...

FMI cere Guvernului României să caute soluţii pentru introducerea de noi taxe, care să acopere încasările care veneau la buget prin introducerea accizei pe carburanți.

acord fmiDin lac în puț, așa se poate rezuma fenta lui Băsescu cu bugetul pe 2014 și boicotul cu acciza pe carburanți. Am scăpat până în aprilie de taxa de 7 eurocenți la carburanți dar FMI cere Guvernului să bage noi taxe.

Pentru a asigura atingerea ţintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesară adoptarea unor măsuri care să compenseze veniturile pierdute în urma amânării cu trei luni a majorării accizei la carburanţi. Autorităţile au cerut discutarea unor astfel de măsuri în luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizată combinarea primelor două evaluări ale programului economic susţinut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizită la Bucureşti în luna ianuarie„, potrivit unei declaraţii de presă transmisă luni de reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, potrivit Mediafax.

Ministerul Finanțelor spune că nu se are în vedere introducerea de noi taxe și nici majorarea celor actuale.

Nu se are în vedere sub nicio formă introducerea de noi taxe şi impozite sau majorarea celor existente. Principala sursă de echilibrare a veniturilor, în urma amânării introducerii accizei la carburanţi, o reprezintă îmbunătăţirea colectării veniturilor care se află pe trend crescător. Impactul bugetar efectiv al amânării introducerii accizei la carburanţi va putea fi cuantificat în luna iulie, în funcţie de evoluţia economiei româneşti şi a încasărilor bugetare în primul semestru din 2014”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe, remis exclusivNEWS.ro.

Legea bugetului pe 2014 a fost publicată joi în Monitorul Oficial.Premierul Victor Ponta a anunţat că introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi va fi amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014. Altfel, Băsescu nu promulga bugetul de stat pe 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata