Breaking news

Firmele, obligate de ANAF să aibă până la 1 septembrie 2018, case de marcat cu jurnal electronic

loading...

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că firmele din România sunt obligate ca până cel târziu la 1 septembrie 2018, trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic.

Pentru reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corect pentru toți contribuabilii, Ministerul Finanțelor Publice va implementa la nivel național noul sistem de case de marcat.

În 24 mai 2018 a fost aprobată  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2018 potrivit căreia operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, după cum urmează:

  • până la 1 septembrie 2018 în loc de 1 iunie 2018, în cazul contribuabililor mari sau mijlocii;
  • iar în cazul contribuabililor mici până la 1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018.

Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale, iar procesul de implementare a aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este în plină desfășurare. În acest sens, solicităm tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, fiscalizare, instalare și punere în exploatare a noilor aparate de marcat. Intenția Ministerului Finanțelor Publice este ca acest proces să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acțiuni de tip preventiv și de îndrumare”, precizează Ministerul Finanţelor Publice într-un comunicat remis exclusivNEWS.ro.

loading...
1 Comentariu
  1. Luca spune

    Sa ma pish pe Agentia Nationala Autorizata in FURT !!! HOTI LEGALI AUTORIZATI IN FURT !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata