Breaking news

Firmele de asigurări, anchetate de Consiliul Concurenței

loading...

Companiile de asigurări auto din România sunt luate la bani mărunți de inspectorii Consiliului Concurenței, întrucât există suspiciuni cu privire la înțelegeri privind tarifele.

companii asigurari ancheta consiliul concurenteiConsiliul Concurenţei a declanşat o anchetă sectorială privind sectorul asigurărilor auto cu scopul de a analiza în profunzime mecanismele de funcţionare din acest domeniu şi de a identifica şi corecta posibilele disfuncţionalităţi de natură concurenţială.

În cadrul studiului vor fi analizate asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) şi cele facultative (CASCO), interacţiunile dintre ele şi se va evalua relaţia de colaborare dintre asigurători şi service-urile auto.

Ne-am propus să analizăm mai atent piaţa asigurărilor, având în vedere că acest sector reprezintă unul dintre domeniile cheie ale economiei naţionale, având un rol esenţial în managementul riscului. În acelaşi timp, o mai bună cunoaştere a domeniului ne va permite să ne fundamentăm punctul de vedere cu privire la propunerile de modificări legislative şi să fim mai rapizi atunci când trebuie să ne pronunţăm asupra eventualelor tranzacţii de pe această piaţă” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Pe parcursul anchetei sectoriale privind sectorul asigurărilor auto, Consiliul Concurenţei poate solicita informaţii, documente sau declaraţii tuturor agenţilor economici implicaţi.

Ca urmare, Consiliul Concurenţei îşi doreşte o cooperare activă cu toţi actorii implicaţi în acest sector, fie instituţii publice sau asociaţii profesionale, fie întreprinderi şi îşi exprimă disponibilitatea de a primi orice informaţii relevante în cadrul procedurii de investigaţie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata