Breaking news

Externalizarea serviciilor de curățenie, soluția optimă de a reduce costurile într-o firmă

loading...

Tot mai multe companii și insituții publice din România decis să externalizeze serviciile de curățenie pentru a economisi timp și bani.

servicii curatenieVremea femeii de servici a apus în România. Companiile private, instituțiile de stat, hipermarket-urile, băncile, lasă curățenia în seama firmelor specializate.

Externalizarea serviicilor de curatenie pare să fie metoda eficientă prin care companiile și instituțiile publice, pot reduce cheltuielile dar pot menține și curățenia fără a mai angaja personal în acest sens.

Fără curățenie într-o firmă, indiferent de profilul de activitate, nu se poate. Mai ales dacă este vorba de o companie care-și desfășoară activitatea în domeniul alimentar sau în retail.

În loc să angajeze personal pentru curățenie și să plătească salarii, contribuții la stat și să verifice de fiecare dată dacă își face treaba, firmele preferă să externalizeze serviciile de curățenie.

Aceasta este soluţia optimă care pare să împace şi bugetul şi nevoia de servicii de curăţenie realizate cu regularitate de companii de profil.

O companie care oferă servicii de curăţenie oferă mai multă flexibilitate, servicii profesionale şi, de multe ori, o calitate mai bună la preţuri rezonabile.

Firma de curatenie specializată lucrează cu personal instruit care urmează proceduri stabilite şi poate să ofere servicii de curăţenie în mod constant şi fără întreruperi.

Timpul petrecut în mod normal pentru a administra personalul de curăţenie poate fi investit în activitatea productivă a companiei, iar spaţiul de lucru este curăţat la intervalele agreate.

O firmă specializată în servicii de curăţenie angajează şi îşi instruieşte angajaţii, pune la punct proceduri şi are la dispoziţie personal de rezervă pentru situaţiile de urgență.

Compania contractoare nu întâmpină dificultăţi în asigurarea curățeniei, nu este nevoită să aloce timp pentru rezolvarea unor probleme adiacente activităţii principale şi are mai multe resurse la dispoziţie pentru a-şi satisface clienţii şi partenerii de afaceri.

Potrivit studiului “FMLink and Encompass Worldwide Technologies Outsourcing Survey”, 52% dintre proprietarii de afaceri au scăzut costurile operaţionale prin externalizarea serviciilor de curăţenie. Totodată, “The Internaţional Facility Management Association (IFMA)” estimează că serviciile de curăţenie costă cu aproximativ 23% mai mult decât serviciile externalizate către o firma specializată.

Economia de bani este posibilă prin eliminarea costurilor cu angajaţii (salarii, taxe, bonusuri, asigurări) şi prin eliminarea costurilor cauzate de achiziţia de echipamente şi substanţe pentru curăţenie.

Un alt avantaj direct al externalizării este posibilitatea de a proiecta costurile. O companie de servicii de curăţenie va opera în bugetul prestabilit de fiecare client, ceea ce înseamnă că nu vor apărea costuri neprevăzute şi greu de gestionat.

În concluzie, externalizarea serviciilor de curăţenie către o firma specializată este o decizie strategică de business, care aduce costuri reduse şi economie de timp, expertiză, calitate şi performanţe îmbunătăţite la curățenie.

Avantajele externalizării serviciilor de curăţenie în cadrul unei companii sau instituții publice:

– lunar, aveţi toate cheltuielile sub control

– primiţi lunar o factură cu o valoare fixă, ce va ajută la planificarea bugetului companiei

– toate problemele legate de personal cad în sarcina firmei prestatoare: angajări, organizare, salarii, impozite, supraveghere, înlocuire în caz de boală sau concediu

– veţi profita de toate avantajele unor servicii profesionale, fără a mai fi preocupaţi de investiţii în ustensile, echipamente şi utilaje profesionale întreţinerea, repararea şi înlocuirea lor

– nu vă mai interesează achiziţia şi stocarea consumabilelor: detergenţi, dezinfectanţi, saci de gunoi etc, precum şi controlul asupra utilizării eficiente a acestora

– veţi avea acces la servicii speciale ce nu pot fi executate decât de profesionişti: spălarea mochetei, polisharea linoleumului, a gresiei marmurei, spălarea faţadelor şi geamurilor exterioare etc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata