Breaking news

Economia României în picaj liber în 2010

loading...

Conform evaluărilor reprezentanţilor FMI şi CE, economia României va scădea cu 1.9% în 2010.

economieŞanse de revenire pe plus a economiei ar fi dar din 2011, estimează organismele internaţionale, dar nu mai mult de 1.5%.

Veşti proaste pentru 2010, speranţe pentru la anul şi laude la adresa măsurilor de austeritate ale Guvernului. Astfel se pot rezuma declaraţiile reprezentantului FMI în România, Jeffrey Franks şi ale lui Laurent Moulin, trimisul Comisiei Europene, în conferinţa comună cu Banca Mondială organizată miercuri, drept concluzie a vizitei delegaţiei internaţionale în România.

Prima veste bună este că au fost îndeplinite condiţiile pentru eliberarea celei de-a treia tranşe a acordului cu FMI, CE şi BM, a anunţat Laurent Moulin. Potrivit acestuia, ţintele de deficit vor fi atinse de România, atât în acest an cât şi în 2011.

De vină pentru ancorarea în recesiune şi în 2010 sunt incertitudinile regionale, inundaţiile, slăbiciunile cererii interne. Acestor aspecte li se adaugă şi faptul că România a trebuit să facă faţă unui proces de consilidare fiscală care, “deşi era foarte necesar, a pus presiuni asupra revenirii economice”.

Economia României se va înscrie pe un trend pozitiv de-abia de la anul, preconizează FMI şi CE. “Economia va creşte cu 1,5% – 2% anul viitor şi chiar mai mult în 2012”, a spus şeful misiunii FMI în România.

În urma evaluărilor, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

loading...
1 Comentariu
  1. Cristi Ilie spune

    Sanse de revenire… :))) cam mari sansele astea.Asa s-a mai estimat si-n 2009 dar iata-ne in 2010.Revenire economica va fi doar cand domnul Vadim Tudor va conduce aceasta tara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata