Breaking news

Economia României a crescut în trimestrul II cu 0,3%

loading...

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 0,3% în trimestrul II comparativ cu primul trimestru, conform statisticilor Institutului Național de Statistică.

baniÎnsă economia României rămâne pe scădere semnificativă comparativ cu perioada similară din 2009, astfel că economia s-a contractat în primele şease luni cu 1,5%, potrivit datelor publicatede INS.

Rezultatele INS fuseseră anticipate de preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie acordată miercuri, la Radio România Actualităţi: “Am trecut la mustaţă de momentul dificil. Vă pot spune că, uitându-mă la cifrele semestrului unu, încep să devin optimist şi sunt optimist că România poate să îşi reia creşterea economică sănătoasă. S-ar putea să avem o creştere economică de plus 0,1 sau 0,1 în trimestrul II faţă de trimestrul I“,a declarat preşedintele.

Nici FMI şi Comisia Europeană nu au adus veşti deosebit de bune, însă sunt mult mai îmbucurătoare decât previziunile economistului-şef de la ING. Cele două organisme internaţionale prevestesc pentru anul în curs o scădere a PIB-ului României cu 1,9%, dar pentru 2011 se aşteaptă la o creştere economică de 1,5%, fără să excludă posibilitatea unui avans de 2%.

Analiştii din piaţă se aşteaptă în trimestrele I şi II din 2011 din nou la contracţii ale activităţii economice pe fondul unor noi măsuri de ajustare fiscală, mai spune Nicolae Chideşciuc.

Consultantul finaciar Bogdan Baltazar este de părere că, deşi este mică, creşterea economică din trimestrul al II-lea, este un semn foarte bun pentru economie. Mai mult, Balthazar consideră şi că acesta este primul pas spre ieşirea din recesiune.

loading...
1 Comentariu
  1. victor spune

    deci basescu, boc si banda lor pot fura mai mult prin contracte cu statul?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata