Breaking news

Decorurile au devenit elementul cheie în amenajarea locuințelor românilor

loading...

Peste 85% dintre români au cumpărat anul trecut colecţii de plăci ceramice ce conţin decoruri, pentru amenajarea interioarelor în propriile locuințe.

ceramica amenajari interioareRomânii înţeleg tot mai mult importanţa decorurilor în amenajarea unei locuinţe cu gresie şi faianţă, iar numărul celor care optează pentru plăci decorative sau brâuri este în creştere, potrivit unei analize Lasselsberger România, deţinătorul brandului Cesarom.

În medie, românii plătesc circa 1.800 de lei pentru achiziţionarea de plăci ceramice necesare placării unei locuinţe. Cantitatea medie de plăci ceramice achiziţionate este de 45 mp, la un preţ mediu de 33,5 lei/mp. Aproximativ 20% din cantitatea achiziţionată reprezintă plăcile de decor – o investiţie oportună mai ales că acestea au rolul de a contura stilul încăperii, de a înfrumuseţa spaţiul, dar şi de a evidenţia sau delimita anumite zone”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări al Lasselsberger România.

Acesta a subliniat că românii încă achiziţionează o cantitate redusă de plăci de decor, din dorinţa de a face economii, foarte mulţi neînţelegând că este vorba de o investiţie pe termen lung, de aproximativ 15-20 de ani.

Cum trebuie alese plăcile de decor

Orice locuinţă trebuie decorată în strânsă legătură cu stilul de viaţă şi personalitatea proprietarilor, cu arhitectura spaţiului, cu dimensiunile încăperii şi cu mobilierul.

Astfel, pentru o baie sau bucătărie de mici dimensiuni, ar trebui alese decoruri în culori deschise, nuanţele pastelate sau neutre ajutând la crearea unui ambient aerisit şi luminos.  Pentru astfel de încăperi este recomandată colecţia Primavera – cu două modele de decor floral  în nuanţe pastelate, colecţia Life – cu decoruri pentru baie şi bucătărie, colecţia Satin sau colecţiile Madras, Magnet, Onix şi Opal cu decoruri florale în nuanţe neutre de bej.

În cazul camerelor mari, varietatea de opţiuni în materie de decoruri este mult mai mare, tocmai din prisma arhitecturii permisive. Se pot crea coloane din decoruri florale, cu detalii ample şi accente metalice. Plăcile decorative cu elemente geometrice, minimaliste sau în culori contrastante sunt, de asemenea, potrivite pentru camerele mari. Metropolis, Creta şi Fantasy sunt câteva din noile colecţii cu decoruri potrivite pentru aceste spaţii. Decorurile geometrice disponibile pentru colecţiile Madras, Magnet sau Opal sunt alte variante ce se încadrează perfect în amenajarea acestor încăperi.

În ceea ce priveşte cele mai noi tendinţe în materie de plăci decorative, specialiștii propun plăcile de decor set cu elemente ornamentale în culori ce se estompează treptat, detalii retro  şi accente metalice arămii, aurii sau argintii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata