Breaking news

De sărbători, românii au halit 7,3 milioane de cozonaci, 1,5 milioane porci și 150 de milioane de ouă

loading...

De Crăciun și Revelion românii au dat iama în mâncare și băutură devorând 1,5 milioane de porci, 150 de milioane de ouă, 7,3 milioane de cozonaci şi 50 de milioane de litri de vin.

mancare craciun romaniNici în 2013, românii nu au făcut economie când vine vorba de mâncare și băutură pentru mesele tradiționale de Crăciun și Revelion. Cu un buget în medie de 600 lei, românii au cheltuit banii în special pe carnea de porc, cozonaci, ouă și vin.

În timp ce la cozonaci procesatorii spun că în această perioadă vânzările sunt cu 3-4% mai mari ca anul trecut, la restul alimentelor reprezentanţii sindicatului din domeniu estimează o scădere cu 5-8 la sută comparativ cu anul trecut. Motivul: scăderea puterii de cumpărare, potrivit unei analize Gândul.info.

În fiecare an, în decembrie, în România se taie peste 1,5 milioane de porci, peste trei sferturi din acestea fiind sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, potrivit datelor INS.

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta, spune că în ce priveşte tăierile de porci în unităţile specializate, în acest an „lucrurile stau mai bine ca anul trecut, dar anul trecut a fost unul prost”.

În decembrie românii cumpără cu 50% mai multe ouă comparativ cu o lună obişnuită, potrivit reprezentanţilor crescătorilor de păsări. În general, consumul de ouă într-o lună obişnuită este de 100-110 milioane ouă.

Şi consumul de vin creşte cu ocazia sărbătorilor de iarnă cu 50% faţă de o lună obişnuită, potrivit datelor de la Patronatul Vinului. Consumul de vin este estimat la 50 de milioane de litri în luna decembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata