Breaking news

Cum să fii un bun manager într-o companie

loading...
0 7

În lumea modernă avem atât de multe titulaturi încât ne învârtim mai mult în orgolii şi poziţii demne de admirat mai mult decât facem o căutare a oamenilor de valoare.

managerCu toţii suntem în căutarea unui loc definit de zona de confort şi de putere. Doar că nu este de ajuns să fii onorat de un post precum cel de manager; trebuie să mai şi demonstrezi că poţi să faci asta, în egală măsură de la teorie la practică.

Teoria bunul coordonator şi lider

Manager – persoană care are cunoştinţele şi talentul necesar pentru a valorifica profitabil resursele umane, financiare şi materiale ale unei societăţi comerciale, organizaţii etc. O definiţie de acest gen spune cel mai bine ce anume face un manager. Spus pe scurt, coordonează o echipa şi îi este lider. Desigur, latura umană ne spune că este imposibil să nu greşim, aşa că la un moment dat liderul şi echipa învaţă unul de la altul.

Nu va există poate că niciodată o lecţie bine definită care să îţi spună cum este cel mai bine să faci. Nu va există niciodată o titulatura de „cel mai bun manager”. Însă cert este că vei aspira la mai mult, de fiecare dată.

Despre organizarea unui manager

Din experienţa unuia sau a altuia vei descoperi că a fi un bun manager înseamnă să fii organizat. Chiar dacă aparent este un haos în modul în care îţi etalezi lucrurile, contează să fii prompt, mereu cu un răspuns şi nu în căutare de cine ştie ce dovadă, aruncată în maldărul de hărtii de pe birou.

Mai apoi contează şi relaţiile pe care le ai sau modul în care te descurci, indiferent de situaţie. Poate fi vorba chiar şi de trimmmere, de accesorii de birou, lucruri mărunte sau de mare importanṭă, trebuie să fii versatil. Ajungi spre exemplu la ajutorul celor de la www.anemonacom.ro pentru diverse servicii de îndosariere, de aranjare documente şi instrumentele necesare în acest sens. Gravare, imprimare, servicii de promovare, au o arie largă de opţiuni şi poate că şi vei avea nevoie de asta pentru întreaga echipa pe care o ai.

Învaţă despre ţine şi despre cei din jur. Lumea are nevoie de motivare. Tu nu eşti pus acolo pentru a fi un soi de urmaş al lui Vlad Ţepeş, cum nu eşti cel care trebuie să aibă o titulaturǎ şi atât. Poate că o lecţie despre viaţă şi cunoaştere, despre dezvoltare personală totodată, să fii manager de prima clasǎ înseamnă să te înscrii în rândul celor care au cunoscut echilibrul: nici prea prea, nici foarte foarte, cu munca ca şi ghid în exercitarea unui soi de putere şi cu omenia ca definiţie proprie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata