Breaking news

Consiliul Concurenței analizează preluarea Axa Life Insurance de către Astra Asigurări

loading...

Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică prin care Societatea de Asigurare Reasigurare Astra S.A. preia controlul asupra Axa Life Insurance S.A.

astra cumara axaÎn vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

O decizie cu privire la această operaţiune urmează a fi adoptată, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea va deveni efectivă, ca urmare a completării acesteia.

Potrivit Legii concurenţei (nr. 21/1996), sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ.

Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi există cel puţin doi agenti economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

ASTRA Asigurări cea mai mare companie de profil din România, înființată în 1991, a încheiat anul 2012 cu un profit net de doar 6,67 mil. lei (1,5 mil. EUR), după ce, în 2011, compania obținuse 81 mil. lei (19,1 mil. EUR).

Astra este deținută în proporție de 99,7% de familia Adamescu, prin intermediul firmelor Nova Group Investments și Epsilon Estate Provider.

AXA Life Insurance Romania a încheiat 2012 cu pierderi de 43,84 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), în creștere cu 11% față de 2011.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata