Breaking news

Comisia Europeană face praf programul Guvernului Ponta privind utilizarea banilor europeni

loading...

Comisia Europeană desființează proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles, de către Guvernul Ponta, care va reglementa modul de utilizare a banilor comunitari pentru 2014-2020.

ponta - salarii nesimtiteComisia Europeană a atenţionat Guvernul că proiectul este incoerent şi fără priorităţi clare, solicitând ca documentul să fie refăcut până în luna septembrie 2013.

Oficialii europeni au solicitat clarificări cu privire la mecanismele financiare, detalii suplimentare cu privire la propunerile de alocare financiară, precum şi o evaluare clară a capacităţii de absorbţie şi o listă cu viitoarele investiţii teritoriale integrate.

O eventuală respingere a acestui proiect de către Comisia Europeană, în urma consultărilor inter-servicii care vor avea loc, riscă să conducă la întârzieri în adoptarea viitoarelor programe operaţionale şi în implementarea lor chiar de la începutul anului viitor, fapt ce ar crea noi probleme în absorbţia fondurilor europene.

Reprezentanţii CE susţin că este necesară o concentrare pe sectoarele cu potenţial de creştere în România, că ar trebui să se pună accent pe nevoile de creşterea şi extindere a IMM-urilor.

Oficialii CE au mai atenţionat că transferurile între fonduri (Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Dezvoltare Regională) nu mai sunt permise în noul regulament, sumele alocate fiind fixe.

În luna iunie, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, anunţa că România a propus, în proiectul Acordului de parteneriat 2014-2020, ca din suma de 21,8 miliarde de euro care îi va fi alocată pe politica de coeziune, PO Infrastructură mare şi Regional să beneficieze de câte 7 miliarde de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata