Breaking news

Comisia Europeană a virat României 141,5 milioane euro pentru POS DRU

loading...

România a încasat, astăzi, 141,5 milioane de euro de la Comisia Europeană pe Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

fonduri europene pos druComisia Europeană mai dă și vești bune României. La două săptămâni de la deblocarea programului POS DRU, Comisia Europeană a virat azi, în conturile României, prima tranșp de 141,5 milioane de euro.

Acestea sunt primele fonduri virate de Comisie pe POS DRU, după deblocarea programului, bani care vor ajuta la deblocarea multor situații financiare pentru cei care au aplicat la acest program european.

Reluarea plăţilor de către Comisia Europeană ne asigură resursele necesare pentru plata la zi a facturilor către beneficiari, pentru ca derularea programului să intre în normalitate. Prioritatea în perioada următoare o reprezintă deblocarea celor trei programe presuspendate: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comisia Europeană a suspendat POS DRU în august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 – 2011. În urma măsurilor implementate de Guvernul României, Comisia a decis deblocarea programului la începutul lunii februarie 2013.

Pe POS DRU  se aflau în derulare 2.455 de contracte de finanţare la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Suma alocată de UE în acest exerciţiu financiar pe acest program operaţional este de 3,4 miliarde de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata