Breaking news

Cinci moduri prin care scapi de datoriile de sărbători

loading...

Cheltuielile pentru sărbătorile de iarnă lasă aproape întotdeauna o gaură în buget care se acoperă greu. Crăciunul trece fără griji, la fel și Anul Nou, însă vine ianuarie când se recalculează ratele, când trebuie să plătești asigurarea mașinii, când trebuie să planifici pentru tot anul. Și tot la începutul lui ianuarie te trezești fără bani. Însă nu trebuie să lași facturile să te îngroape.

Cinci moduri prin care sa scapi de datoriile de sarbatoriExistă soluții sigure pentru a obține bani repede, bani care să-ți acopere datoriile inițiale, pe care apoi să-i dai înapoi în rate. În felul acesta sărbătorile de iarnă nu vor mai fi o povară iar tu îți poți începe în liniște activitatea.

Dacă părinții, bunicii, sau oricine altcineva ți-a dat bani în loc să-ți ofere un cadou, nu-i cheltui. Folosește-i ca să-ți plătești datoriile. Crede-mă, vor fi ca o gură de oxigen atunci când vine timpul să plătești rata la cardul de credit și constați că după aceea nu-ți va rămâne nimic. Știu, ar trebui să-ți iei ceva drăguț de acei bani, însă banca nu va fi interesată de cât de mult te iubește bunica. Dacă îți plătești datoriile vei scăpa de penalitățile impuse și astfel, la finalul lui ianuarie îți vei putea cumpăra ceva cu adevărat drăguț, și sigur vei prinde și o reducere consistentă.

Dacă ai primit cadouri de care nu ai neapărată nevoie, vinde-le sau oferă-le altcuiva. Sigur ai primit un ornament care mai mult ți-ar ocupa spațiul decât să-ți înfrumusețeze casa. Sau un pulovăr care va face molii în dulap. Decât să îți umpli casa cu tot felul de chestii inutile, mai degrabă le pui pe okazii sau pe olx. Dacă se vând, faci rost de niște bani cu care îți poți achita din datoriile acumulate. Dacă nu se vând, le poți oferi drept cadou altcuiva și, ghici ce, nu mai este nevoie să cheltuiești bani și timp pe alte cadouri. Crezi că cel care ți le-a oferit se va supăra? Dacă e cineva foarte apropiat, poate. Dacă nu e cineva de care chiar îți pasă, e posibil să fi procedat la fel.

O administrare bună a banilor înseamnă să scapi mai întâi de datoriile mici cu dobândă mare. E tentant să te iei la trântă cu cea mai mare dintre datorii, însă nu e o soluție potrivită. Dacă ai de plătit o casă, o mașină și un card de credit, începe întotdeauna cu cardul de credit. Creditul pentru casă are dobândă 4% și se plătește în 30 de ani, creditul pentru mașină are dobândă de 10% și se plătește în 5 ani, cardul de credit are dobândă 28% dacă nu achiți suma minimă de plată, lunar. Așadar, ce e mai ușor de făcut? Datoria pentru casă și pentru mașină va fi tot acolo și luna viitoare, la fel ca și luna trecută. Cardul de credit, însă, acumulează dobândă de la lună la lună. Scapă de el!

Ia-ți gândul de la carduri pentru perioada sărbătorilor. Pune bani deoparte, fă un buget, hotărăște-te ce vrei să cumperi și cine primește cadou. După ce ai făcut cumpărăturile astea, pune cardul în frigider, în sertarul cu tricouri de vară sau oriunde știi că nu e la îndemână.

Dacă după toate astea încă ți se pare că ești îngropat în datorii, apelează la un credit luat printr-un IFN. Pare riscant, însă plățile nu sunt împovărătoare. Cu suma primită îți poți plăti datoriile acumulate, iar noul credit îl poți achita eșalonat, în rate fixe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata