Breaking news

Chinezii au cumpărat compania Rompetrol cu 1 miliard de dolari

loading...

China Energy Company a cumpărat 51% din la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, în cadrul unor acorduri în valoare totală de 4 miliarde de dolari semnate luni la Beijing.

ROMPETROL - PRIMA BENZINARIE IN FRANTAKazmunai Gaz International a fost evaluat la 500 milioane dolari -1 miliard de dolari.

La nivel european, KMG International deţine peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanţi în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania, Georgia. Grupul operează două rafinării – Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

CEFC şi-a început activitatea în sectorul financiar, iar apoi s-a extins în industria petrolului şi gazelor. Compania chineză intenţionează să investească “miliarde” de dolari pentru extinderea reţelei de retail la peste 3.000 de benzinării, a spus sursa.

Kazakhstanul este bogat în petrol şi gaze şi este un vecin bun al Chinei. Acordul corespunde strategiei guvernamentale.

China vrea să relanseze vechiul Drum al Mătăsii, cun un plan ambiţios de construcţie de linii ferate, autostrăzi, facilităţi de petrol şi gaze, reţele electrice şi alte legături cu ţările din Asia Centrală, Vestică şi de Sud, în cadrul iniţiativei “O centură, Un drum”.

CEFC, care îşi desfăşoară majoritatea activităţilor în Shanghai şi Beijing, şi-a dezvoltat echipa de trading în Singapore, angajând 12 manageri de la grupurile energetice PetroChina şi Sinopec, precum şi alţi foşti directori cu experienţă în achiziţii în industria energetică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata