Breaking news

CFR a scăpat de datorii către bugetul de stat și a trecut pe profit

loading...

CFR SA spune că măsurile operaţionale adoptate pe termen scurt, au ajutat compania să-și achite toate datoriile la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale şi să se menţină pe profit.

cfr sa profit 2013În urma analizei economico-financiare centralizate, rezultatul operaţional (EBITDA) realizat la 30 noiembrie 2013 este cu 31,2% mai mare (166,1 mil. lei), faţă de cel realizat la 31 martie 2013 (126,5 mil. lei). În ceea ce priveşte capitolul arierate, acestea s-au redus cu 26,5% faţă de cele înregistrate la 31 martie 2013, iar creanţele au scăzut cu 26,9%, comparativ de cele înregistrate la sfârşitul trimestrului I 2013.

Au fost îndeplinite toate cele 37 de condiţionalităţi scadente în anul 2013, prevăzute în Acordul de Împrumut BERD 44.271, semnat de Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În acest context, reamintim faptul că, din anul 2014, achiziţionarea energiei electrice necesară sistemului feroviar, pe zona geografică a EON Energie România SA, se va realiza prin intermediul SC Electrificare CFR SA, de pe piaţa OPCOM”, se precizează în comunicatul de presă al CFR, remis exclusivNEWS.ro.

Printre iniţiativele de eficientizare economică adoptate de echipa managerială pe termen scurt, informăm că CFR SA şi-a respectat angajamentele asumate în faţa instituţiilor financiare internaţionale şi s-a încadrat în ţintele prevăzute pentru acest an în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata