Breaking news

CFR reduce costurile energiei electrice pe calea ferată

loading...

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a transferat către SC Electrificare CFR SA serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice pentru sectorul feroviar pe zonele geografice ale E.ON Energie România SA, ENEL ENERGIE SA şi CEZ VÂNZARE SA.

cfrAceastă măsură operaţională aplicată de CNCF CFR SA, prin care SC ELECTRIFICARE CFR SA gestionează şi furnizează energia electrică de tracţiune pe aproximativ 60% din reţeaua feroviară, are drept scop îmbunătăţirea relaţiei de business cu clienţii CFR SA, prin reducerea costurilor percepute tuturor operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrică.

“CFR SA a achitat, în primele 5 luni ale acestui an, celor 4 furnizori de energie electrică obligaţii financiare în valoare totală de aproximativ 636 milioane lei, filiala noastră SC Electrificare preluând astfel gestionarea energiei electrice de tracţiune şi furnizarea către operatorii feroviari pe 60% din reţeaua feroviară. Vom urgenta procedura de transfer, astfel încât serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice să fie asigurat în toate zonele geografice doar de SC Electrificare CFR SA”a declarat Macarie Moldovan, directorul general al CFR SA.

Transferul activităţii de furnizare şi gestionare a energiei electrice în sistemul feroviar, de la CNCF CFR SA către SC Electrificare CFR, se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 24 mai 2006, privind ratificarea Acordului de împrumut dintre Romania şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului de modernizare a reţelei energetice Feroviare (2005) şi prin respectarea Acordului de împrumut BERD din 2012, privind restructurarea financiară a CNCF CFR SA, conform căruia achiziţionarea întregii cantităţi de energie electrică necesară sistemului feroviar se va realiza prin intermediul SC Electrificare CFR SA, de pe piaţa OPCOM.

SC Electrificare CFR SA este filiala specializată a CNCF CFR SA care desfăşoară activitate de întreţinere, respectiv exploatarea instalaţiilor de electrificare, şi furnizare de energie electrică în sectorul feroviar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata