Breaking news

Bugetul de stat pe 2010 o piatră de moară legată de gâtul românilor!

loading...

Guvernul Boc a trimis în Parlament proiectul de buget pe 2010. În forma lui actuală, bugetul arată în alb şi negru pentru majoritatea românilor în mod special pentru bugetari şi  pensionari.

baniGraba cu care a fost încropit acest proiect de buget, face ca imediat după ce va fi adoptat de Parlament, bugetul să fie rectificat pe bandă rulantă, deh în funcţie de necesităţi.

Pensiile vor fi îngheţate la nivelul din 2009, la fel şi salariile bugetarilor. Unde mai pui că se vehiculează disponibilizări în sistemul de stat de până la 200.000 de angajaţi.

Salariul minim pe economie în sistemul de stat,  va fi de 705 lei conform legi de salarizare unic, ce intră în vigoare de la 1 ianuarie 2010.

La privat salariul minim pe economie se pare că va scădea până pe la 600 de lei. TVA-ul rămâne tot 19%, cota unică de 16% şi se preconizează că vom avea o creştere economică de 1,3%.

Bugetul trebuie aprobat în regim de urgenţă de Parlament, ce se va întruni în şedinţă comună extraordinară pentru dezbaerea şi votarea bugetului fix în plină vacanţă parlamentară.

Dacă bugetul e votat în luna ianuarie 2010, în februarie vin banii de la FMI şi nu oricum ci două tranşe odată în valoare de 2,3 miliarde  de euro.

De venit or veni ei, dar cum i-om restitui asta nu ne mai spune nena Boc şi acoliţii lui.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata