Breaking news

Blat la ajutorul de stat. Doar 6 minute a durat înscrierea firmelor pentru fondurile nerambursabile

loading...

Mai multe firme din România acuză că Ministerul Finanțelor a făcut blat la înscrierea agenților comerciali pentru acordarea ajutorului de stat minimis, fonduri nerambursabile în cuantum de 500 milioane lei.

fonduri europene pos druDoar șase minute a funcționat sistemul online de înregistrare a firmelor care doreau să obțină fondurile nerambursabile. În acest interval de timp peste 20.000 de persoane au accesat secțiunea minimis și doar 644 de cereri au fost declarate admise.

După care, sistemul electronic de pe site-ul Ministerului de Finanțe a picat și nu a mai putut fi accesat. Ministerul Finanțelor spune că site-ul s-a blocat din cauza numărului mare de accesări într-un timp foarte scurt.

La 8.30 serverele Ministerului Finanţelor Publice au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis; – În intervalul 8.30-8.36, 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis – Dintre acestea, 3.164 de persoane completau formularul în intervalul 8.30-8.36 – 714 persoane, dintre cele 3.164, au trimis formularul completat primind recipisa de înregistrare, eliberată automat de sistem. Din totalul de 714 solicitări transmise, un număr de 644 de solicitări a fost admis, restul fiind respinse întrucât fie depăşeau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza înregistrărilor multiple ale aceleaşi întreprinderi (acelaşi CUI) – 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii până la epuizarea plafonului de 500 milioane lei. Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe, remis exclusivNEWS.ro.

Mai multi patroni de firme care nu au apucat să depună cererea pentru ajutorul de stat susțin că deapt Ministerul Finanțelor a avut un troc cu anumite firme pe care le-a lăsat să se înregistreze ca să poată primi doar acestea banii nerambursabili.

Pentru că nu cred nimic din explicațiile date de Ministerul de Finanțe, mai mulți patroni vor să depună plângere la DNA pentru modul în care a decurs sesiunea de înscriere pentru ajutorul minimis.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata