Breaking news

Băncile cresc dobânzile la depozitele bancare

loading...

Băncile au decis să crească dobânzile oferite la depozitele bancare, pentru a determia români să își depună economiile în bancă.

bancaDupă mai bine de un an de zile în care băncile au tot redus din dobânda oferită românilor la economiile din bănci. Majorarea TVA şi impozitarea dobânzilor obligă băncile să crească dobânzile la depozite pentru a încuraja românii să economisească.

Analiştii financiari sunt de părere că, în cazul în care inflaţia va avea un trend crescător, majorarea bonificaţiilor la depozite va continua. În prezent dobânzile medii pentru depozitele populaţiei, în lei sunt de 6-7%, iar la euro sunt situate pe palierul 2,5-3%.

CEC Bank a anunţat  joi, 1 iulie,  că a majorat cu 16% dobânzile la depozitele populaţiei, începând din 1 iulie. Astfel, la depozitele în lei dobânda oferită de CEC variază între 6% pe o lună şi 7,54% pe 9 respectiv 12 luni.

Bancpost a anunţat în urmă cu două săptămâni majorarea cu o jumătate de punct procentual a dobânzii la sumele în lei, depuse pe patru luni, până la 9% pe an.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata