Breaking news

Austriecii au preluat fabricile de zahăr Zahărul Liești SA şi Lemarco Cristal SRL

loading...

Austriecii de la au Agrana Zucker GmbH preluat fabricile de zahăr Zahărul Liești SA şi Lemarco Cristal SRL, după ce Consiliul Concurenței și-a dat acordul pentru cele două tranzacții.

zahar cuburiConsiliul Concurenţei a fost de acord ca compania austriacă Agrana Zucker GmbH să preia activele companiilor SC Zahărul Liești SA şi SC Lemarco Cristal SRL.

Tranzacţia a fost autorizată cu condiţia ca pe o perioadă de 5 ani, Agrana Zucker GmbH să nu achiziţioneze nici o altă fabrică de zahăr de la alţi jucători din România.

Prin transferul licențelor de import către alți producători de zahăr, în condiții nediscriminatorii, Agrana asigură concurenților accesul la surse alternative de aprovizionare cu materie primă ieftină. Aceasta va permite celorlalți producători de zahăr să concureze efectiv și durabil cu Agrana. Totodată, transferul licențelor elimină posibilitatea consolidării poziției Agrana pe piața achiziției de materie primă” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

De asemenea, Agrana s-a angajat, ca până la data de 30.09.2017, să transfere către procesatorii de zahăr brut anumite licenţele de import obținute în baza statutului de rafinărie cu activitate permanentă al fabricilor Liești și Urziceni.

Agrana și-a luat angajamentul de a transmite autorității de concurență un raport anual, în cazul în care transferul licențelor nu va fi posibil, iar Agrana le va utiliza în nume propriu.

Acest angajament reprezintă un angajament comportamental, modalitate prin care Consiliul Concurenței va monitoriza activitatea entității nou formate și care va inhiba orice încercare de afectare a consumatorului prin creșterea prețurilor în retail” a mai declarat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Raportul trebuie să cuprindă informații privind zahărul brut importat în baza acestor licențe, precum și informații privind prețul mediu trimestrial pentru zahărul alb din orice altă sursă, la poarta fabricii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata