Breaking news

Artifex utilizează pompe de căldură geotermale pentru a asigura confortul termic în spațiile de lucru

loading...

Un model de responsabilitate fata de mediu și angajați. Artifex utilizează pompe de căldură geotermale pentru a asigura confortul termic în spațiile de lucru.

jeturn - artifexImaginându-și  o companie “unde moda se întâlnește cu tehnologia”, Sorste Group a decis, după mai mult de 11 ani de experiență în industria textilelor, să înființeze Artifex SRL. Dezvoltatorul este în permanență în căutare de modalități inovatoare pentru a crește calitatea, productivitatea și eficiența.

Înființată în 1994 ca o firmă pe acțiuni cu capital român-suedez, Sorste a evoluat considerabil de-a lungul anilor și deține în prezent mai multe firme,  printre care și Artifex SRL, o companie joint-venture (Akris ELVETIA + Sorste).

Artifex SRL este împărțit în două fabrici situate  la aproximativ 180 km de București și la doar două ore de la aeroportul internațional. Aici cele mai mari branduri la nivel global din industria modei își produc articolele vestimentare și putem enumera : H&M, Valentino, D&G, CROMBIE, OSCAR JACOBSON, Massimo Dutti, Copen Group, Uomo Piu, Benetton, Tiger of Sweden.

Compania tratează cu cea mai mare seriozitate fiecare client, oferind calitate la cel mai înalt nivel. Totul, începând de la  materiale, accesorii, personalul calificat, linia de producție, condițiile de lucru, eficiența energetică este la cele mai înalte standarde.

În 2012, complexul de spații de producție cu o suprafață de 13.500 m2 din cadrul Artifex, Focșani a fost renovat  în totalitate, iar pentru acest proiect beneficiarul a dorit realizarea unui sistem de înaltă eficiență energetică dar care să ofere și un confort sporit angajaților. Îndeplinirea cerințelor venite din partea beneficiarului a devenit o provocare pentru întreaga echipă care a lucrat la realizarea proiectului: firma de proiectare Cepronef, firma de execuție Amteh și furnizorul de echipamente Jetrun EnergoEco. Procesul de producție presupune diverse tipuri de activități, fiecare activitate necesitând un microclimat diferit. Un element comun esențial este necesitatea unui control strict al umidității.

Sistemul de ventilație este compus din 4 centrale de ventilație Wolf KG Top 510 de 40.000 m3/h cu recuperator de căldură rotativ și KG Top 190 de 10.000 m3/h cu recuperator în plăci. Având în vedere densitatea mare de angajați este importantă asigurarea unui aport de aer proaspăt consistent, fără a afecta nivelul de eficiență al instalației.

Pentru necesarul termic, Jetrun a livrat 4 pompe de caldura geotermale reversibile de 250 Kw fiecare cu tehnologia multiscroll și modul de cascadare inteligent, produse de Hiref. Pompele de căldură sunt deservite de un câmp de 120 de puțuri geotermale de 120 m adâncime și acoperă în totalitate necesarul de energie termic. La un coeficient de eficienta al pompelor de căldură de 4.0 consumul de energie primara se reduce de 4 ori comparativ cu un sistem clasic.

Jetrun EnergoEco oferă soluții pentru orice cerință venită din partea clientului, în special dacă dorește un nivel de eficiență energetică ridicat. Gama de echipamente eficiente energetic include centrale de tratare a aerului, pompe de căldură, recuperatoare de căldură, iar acolo unde se pune accent pe aspectul estetic al clădirii o perdea de aer arhitecturală dotată cu cea mai nouă tehnologie, este soluția perfectă.

loading...
1 Comentariu
  1. Marius spune

    O solutie foarte buna, care ar trebui urmata de tot mai multe firme sau chiar si pentru consumul populatiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata