Breaking news

Aproximativ 27 milioane de euro va costa construcţia conductei de gaz Iaşi – Ungheni

loading...

Joi, a fost semnat contractul privind construcţia conductei de gaz Iaşi – Ungheni, proiect care va costa aproximativ 27 milioane de euro. 7 milioane de euro vin de la Uniunea Europeană.

gazpromProiectul va fi derulat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale din România, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Ministerul Economiei din Republica Moldova.

Proiectul are o durată de implementare de 17 luni şi urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Beneficiarii finali ai acestui proiect sunt agenţii economici, consumatorii casnici, furnizorii de servicii sociale esenţiale (precum asistenţa medicală sau îngrijirea copiilor), frunizorii de activităţi educative sau alte servicii sociale şi de caritate.

Bugetul total al proiectului este de 26,496,378.27 de euro, din care 7,000,000.00 de euro (26.42%) reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Comun „România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013”, finanţat prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata