Breaking news

Apeleaza la un calcul RCA inainte de a-ti cumpara asigurarea obligatorie

loading...

A avea o masina poate reprezenta un lucru placut, insa si destul de costisitor. Pe de-o parte, este vorba mai intai de combustibilul care alimenteaza masina si care o face sa functioneze, iar pe de alta parte de toate celelalte cheltuieli cum ar fi: inmatricularea, taxele obligatorii, asigurarile auto necesare, reviziile tehnice periodice, curatarea si ingrijirea masinii, cauciucurile de iarna sau alte accesorii si lista poate continua.

exclusivenews_calculator rcaInsa important de inteles este faptul ca toate aceste cheltuieli, care uneori sunt vazute ca fiind inutile, au scopul de a ajuta o persoana atunci cand se afla intr-o situatie de impas, cum ar fi un accident.

Ce este o asigurare RCA si care este rolul sau?

Atunci cand vine vorba de situatii de impas, un rolul important il are asigurarea RCA. Ce este asigurarea RCA? Este acel tip de asigurare obligatorie in tara noastra care are rolul de a oferi o dubla despagubire. Pe de-o parte, este vorba de despagubirea persoanei nevinovate de producerea accidentului si care are nevoie de aceasta asigurare pentru a-si acoperi pagubele. Iar pe de alta parte RCA-ul il scuteste pe cel vinovat de taxele pe care ar trebui sa le plateasca pentru a-l despagubi pe cel pe care l-a accidentat.

Avand in vedere cat de aglomerate sunt strazile din tara noastra si cat de periculos a devenit traficul in ultima vreme, posibilitatea producerii unui accident este mult mai ridicata decat in trecut. Soferii incepatori, care nu detin inca un control deplin al volanului masinii pe care o conduc, trebuie sa fie cu atat mai mult preocupati de asigurarile privind masina lor.

Dumneavoastra v-ati facut calculul RCA?

Intr-adevar, inainte de a pleca sa achitati acest tip de asigurare obligatorie este bine sa faceti un calcul RCA, iar acesta este foarte simplu. Exista firme online care se ocupa cu calculul politei RCA, cu ajutorul unui calculator RCA, dar exista si firme de asigurari care va pot calcula pe loc care este suma de bani pe care doriti sa o achitati pe o anumita perioada de timp (sase luni sau un an), astfel incat va puteti alege un RCA ieftin.

Cum se face calculul RCA? Ce este un calculator RCA si care este rolul sau?

Trebuie sa stiti ca pentru a se efectua un calcul RCA trebuie sa cunoasteti cateva date despre propriul automobil. Iar aceste informatii includ: ce fel de automobil este si in ce scop il folositi (transport personal, transport persoane, tractoare, motociclete, taxi etc), ce combustibil folositi pentru alimentare, din ce an este autovehiculul si de cand va aflati in posesia sa si lista poate continua. Toate aceste date trebuie sa fie furnizate unui calculator RCA alaturi de o serie de date personale cum ar fi numele, prenumele, CNP-ul, varsta etc. Tinandu-se cont de aceste aspecte se va efectua calculul RCA si dumneavoastra veti sti exact cat aveti de platit. Aceste calculte ne ajuta sa alegem o varianta ieftina de RCA.

Important de retinut este si faptul ca limitele de despagubire RCA sunt prevazute de catre Autoritatea de supraveghere Financiara, iar cele din anul 2015, stabilite pentru Romania, sunt in valoare de 1.000.000 euro pentru ceea ce reprezinta pagube materiale si 5.000.000 euro pentru decese sau vatamari corporale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata