Breaking news

Acord între România și Hong Kong pentru evitarea dublei impuneri

loading...

România și Hong Kong au semnat pe 18 noiembrie 2015, un Acord pentru evitarea dublei impuneri.

romania - hong kong - dolariAcordul pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale între România și Hong Kong a fost semnat, în data de 18 noiembrie 2015, de către Attila Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice şi John C. Tsang, secretarul financiar al Guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Prin acord sunt stabilite cote de impozit şi un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele părţi cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dividende, dobânzi, redevenţe, salarii şi pensii, a veniturilor obţinute de studenţi, artişti şi sportivi, precum şi a veniturilor obţinute din valorificarea capitalului.

Totodată, acordul reglementează şi aspectele referitoare la schimbul de informaţii, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare şi încetarea valabilităţii acordului.

Acordul va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care părţile contractante se informează reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor necesare intrării în vigoare a acordului.

Prevederile sale vor produce efecte din prima zi a lunii ianuarie a anului calendarisitic imediat următor anului în care acordul a intrat în vigoare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata