Breaking news

130 milioane de lei costă extinderea pistei Aeroportului din Oradea

loading...

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat vineri, contractul de finanțare a proiectului de extindere și modernizare a suprafeței aeroportuare din cadrul Aeroportului Oradea.

aeroport oradeaPeste un an și jumătate, orădenii vor avea parte de un aeroport modernizat la standarde internaționale. Toată distracția costă 130 de milioane de lei.

Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea și extinderea pistei existente și a bretelelor de acces la aceasta, precum și realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare care să poată asigura staţionarea unui număr de 6 aeronave și a unui sistem de balizaj luminos.

Totodată va fi realizat și un sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipați cu proiectoare, toate aceste lucrări fiind corespunzătoare normelor Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementărilor Aeronautice Civile Române RACR.

Vom oferi tot sprijinul și în viitor pentru realizarea acestui tip de proiecte, care pot aduce valoare adaugată la nivelul comunităților locale. Scopul nostru este să dezvoltăm aeroporturile din marile orașe și să creăm în jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni între toate modurile de transport, iar oamenii să poată ajunge astfel de la aeroport cu ușurință în orașele din apropiere”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Lucrările vor fi demarate la 1 aprilie 2014 și, potrivit calendarului, ar urma să fie finalizate la 30 septembrie 2015. Ministerul Transporturilor precizează faptul că modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact creşterea numărului de pasageri de pe acest terminal, contribuind astfel la dezvoltarea locală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata