Breaking news

Mirosul urât al respirației la animale

loading...

Mirosul urât al respirației câinelui și al pisicii se datorează afecțiunilor cavității orale, cum ar fi tartrul, gingivitele, stomatitele.

caini-pisiciÎn termeni medicali, respirația urât mirositoare se numește halenă. Încă  de la primele semne ale unei respirații urât mirositoare va trebuie să mergeți cu animanlul dumneavoastră la medicul veterinar pentru un consult amănuțit pentru a se putea  aplica un tratament incipient. Două ar fi cauzele majore ale unei respirații respingătoare: afecțiunile cavității orale și sau afecțiunile de la nivelul stomacului. Tartrul dentar se depune pe suprafața dinților și favorizează dezvoltarea bacteriilor care împreună dau mirosul neplăcut al respirației animalului. Puteți preveni apariția tartrului dentar prin periajul zilnic cu pastă de dinți anitartru special creată pentru câini și pisici. Următoarea etapă o reprezintă administrarea unui tratament cu stomorgyl, timp de 7 zile, și utilizarea unui  spray bucal. Dacă nici după acest tratament respirația neplăcută persistă nu vă rămânde de făcut decât un singur lucru, detrartrajul profesional realizat în cabinetele veterinare. Detartrajul se poate realiza prin metoda clasică, în mare parte dureroasă când e vorba să fie eliminat tartrul subgingival, sau varianta modernă cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Dacă animalul este cuminte, nu mușcă și stă nemișcat, lucru puțin problabil, medicul veterinar, poate realiza tratamentul fără tranchilizarea animalului. Însă în majoritatea cazurilor detartrajul profesional al câinilor și pisicilor se realizează după ce animalul a fost tranchilizat. Nu neglijați igiena orală a animalului dumneavoastră atât din punct de vedere igienic, pentru o respirație frumos mirositoare cât și pentru sănătatea danturii. Principala cauză a căderii premature a dinților o reprezintă tartrul dentar.

loading...
2 Comentarii
  1. Missy spune

    As vrea sa stiu acest stomorgyl,repetat la doua luni, ii poate cauza catelului? Am un metis shitzu-bichon de 1.5 ani si doctorul imi prescrie acest stomorgyl cam des. Ii dispare mirosul neplacut maxim 3-4 saptamani si apoi iar mi se da stomorgyl….am senzatia ca deja e prea mult. Aveti vreun sfat?ps: mananca numai hrana uscata royal, nu are tartru.

  2. exclusivNews.ro spune

    Va recomand sa adminsitrati stomorgyl doar odata la cateva luni, intrucat medicamentul este la baza un antibiotic. utilizarea lui se face pe timp indelungat doar atunci cand situatia o impune. adica daca avem gingivita asociata cu un miros urat al gurii. stomorgyl-ul nu trateaza tartrul dentar.

    o alternativa la mirosul urat al gurii il reprezinta periajul dentar cu pasta de dinti si spray germostop bucal. va recomand sa utilitazi aceste doua metode in detrimentrul stomorgylului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata