Breaking news

Viorica Cortez cântă cu prietenii, într-un concert de gală la Sala Radio

loading...

Mezzo-soprana Viorica Cortez va susține un concert aniversar la Sala radio alături de nume grele ale muzicii lirice internaționale, precum Leontina Văduva și  tenorul Călin BRĂTESCU şi baritonul Florin ESTEFAN.

viorica cortezAnul 2014 marchează jumătate de veac de când o tânără mezzo-soprană din România cucerea laurii Concursului Internaţional de Canto de la Toulouse şi îşi deschidea, astfel, porţile Europei şi ale întregii lumi muzicale.

50 de ani mai târziu, numele Viorica CORTEZ este unul dintre cele mai sonore ale solisticii internaţionale, cu prezenţe (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago.

Alături de câţiva dintre cei mai dragi colegi şi ucenici din generaţia mai tânără: soprana Leontina VĂDUVA, tenorul Călin BRĂTESCU şi baritonul Florin ESTEFAN.

Li se adaugă un invitat special în persoana reputatului violonist Remus AZOIŢEI, cel mai tânăr profesor din istoria Royal Academy of Music din Londra, apropiat prieten al mezzo-sopranei. Excelenţa sonoră va fi asigurată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta actualului ei dirijor permanent, Tiberiu SOARE. Fragmente din cele mai cunoscute opere, precum Samson şi Dalila, Evgheni Oneghin, Tosca, Andrea Chénier, Lucia di Lammermoor, vor alterna cu surprize prestigioase proiectate în sala de concert, toate concentrate pentru a o aniversa pe una dintre cele mai ilustre dive ale teatrului liric mondial

Concertul aniversar intitulat ”Gala Aniversară VIORICA CORTEZ ŞI PRIETENII”, va avea loc la Sala Radio din București pe 10 octombrie, de la ora 19.00, iar biletele se pot procura de la toate oficiile poștale, de la magazinele IMMEDIO, din magazinele Germanos, de la casa de bilete a Sălii Radio dar și de pe site-ul bilete.ro.

Concertul este organizat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România, împreună cu Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata