Breaking news

Un apel pentru iubitorii de dans

loading...

Este timpul să ne ridicăm în picioare şi să spunem DA, unor cursuri de dans care ne ajută să ne formăm o postură corectă, să ne dezvoltăm abilităţile de concentrare, încât un ritm alert ne pune sângele în mişcare în fiecare moment din viaţa noastră.

dans latinoLa un pas distanţă se află şi unele din cele mai impresionante filme care au avut în centrul temei istoria dansului, axat pe unele din cele mai inedite tehnici şi mişcări de dans menite să dezvolte cât mai mult pasiunea pentru dansuri şi pentru muzică. Filmele bazate pe diferite tipuri de dans precum hip-hop-ul, street dance-ul, baletul sau salsa au propriile lor stiluri care pot fi privite, învăţate şi aplicate la nesfârşit.

Dansul este nelipsit din filme

Istoria dansului clasic a ajuns să se dezvolte atât de mult încât unii dintre cei mai mari protagonişti ai filmelor hollywood-iene au urmat cursuri de dans pentru a-şi perfecţiona cât mai bine rolul din film, cum este cazul şi protagoniştilor din filmul „Step Up”. Cu siguranţă majoritatea din noi am auzit despre acest film, poate chiar l-am şi văzut, încât a ajuns să ne ridice de pe scaun şi să ne pună în mişcare cu fiecare act muzical, în special cele de latino sau de street dance.

Un alt film care este de amintit este „Shall we dance” în care protagonista Jennifer Lopez interpretează alături de marele actor Richard Gere un ritual al dansului clasic, în care fiecare mişcare este urmărită cu atenţie de ceilalţi participanţi ai spectacolului.

Pentru că un dans nu se poate realiza în picioarele goale, este necesar să spunem că unele săli de dans precum Latino Time Romania oferă unele din cele mai inedite costume şi accesorii cu care cursanţii îşi pot pune în practică imaginaţia şi pot realiza cele mai inovatoare mişcări în materie de dans.

Alegerea pantofului de dans

Când vine vorba de alegerea unor pantofi pentru muzica latino, este important ca toţi cursanţii să ştie că nu este necesar să poarte pantofi cu toc sau talpă, în special bărbaţii, pentru că acest stil de dans are graţie şi fără acest accesoriu. Călcâiele picioarelor sunt cele care sunt importante pentru dansatorii de latino, pentru că adaugă un plus de profesionalism dansatorilor, încât este imposibil să execuţi unele mişcări în picioarele goale.

Sunt atât de multe modele şi tipuri de pantofi pentru iubitorii de latino precum sunt personalităţile cursanţilor, încât atunci când mergeţi să vă alegeţi pantofii pentru dans este bine să luaţi în considerare şi greutatea pantofilor. Cum realizaţi acest lucru? Ţineţi fiecare pantof în mâna şi aproximaţi greutatea. Într-un dans latino este important că pantofii de dans să fie de o greutate medie, undeva la 200-300 grame pantoful.

O altă caracteristică pe care trebuie să o aveţi în vedeţi când mergeţi să achiziţionaţi o pereche de pantofi pentru dans este dată de diferenţa dintre o pereche de pantofi şi alta, încât atunci când sunteţi la un magazin de acest gen, nu vă limitaţi la a proba o singură pereche. Confortul este probabil cel mai important lucru atunci când dansezi, iar acesta poate fi oferit de o pereche de pantofi de calitate. Când vine vorba de material, realizaţi întotdeauna o diferenţă între piele şi alte materiale sintetice, unele din ele permit respiraţia pielii în timpul utilizării. Pentru un dansator este important ca ceea ce poartă în picioare să îi asigure durabilitate, rezistenţă şi confort, încât să îşi execute în siguranţă fiecare mişcare de dans.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata