Breaking news

Soprana Angela Gheorghiu desemnată artista anului în cadrul Brit Awards 2010

loading...

Celebra soprană română Angela Gheorghiu a primit pentru a doua oară în carieră titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards 2010.

angelaPrima dată, Angela Gheorghiu a câștigat acestă distincție în 2001, iar la distanță de 9 ani revine în prim planul muzici clasice internaționale cu un nou trofeu care îi confirmă valoarea încă odată pe plan internațional.

La această categorie, în 2010, Angela Gheorghiu a concurat cu soprana rusă Anna Netrebko şi cu violonista şi dirijoarea americană Marin Alsop.

Angela Gheorghiu, în vârstă de 44 de ani, este deja un “superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu “Boema”, de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Classical Brit Awards au fost înfiinţate în 2000 pentru recunoaşterea realizărilor excepţionale în ceea ce priveşte dezvoltarea muzicii clasice, dar şi impulsionarea vânzărilor acestui tip de muzică în Marea Britanie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata