Breaking news

Primul tablou 3D în ulei pe sticlă din România, lansat la Iași de Daniel Relenschi

loading...

Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, a lansat pe data de 9 Mai 2015, în cadrul TEDx Iași, tabloul intitulat ”Izvor de Dor”, realizat în tehnica- ulei pe sticlă. Tabloul o redă fidel pe celebra artistă de muzică populară, Sofia Vicoveanca.

sofia vicoveanca - tabloul 3dPictorul Daniel Relenschi a lansat o tehnică nouă în România, în materie de pictură în ulei pe sticlă. Efectul de 3D fiind realizat de divizarea picturii pe mai multe planuri(straturi de sticlă).

Primul tabloul 3D în ulei pe sticlă din România a fost lansat la TEDx Iași, un eveniment dedicat inovației, a fost cadrul perfect pentru lansarea acestei lucrări, care e o noutate, ca tehnică de implementare.

Lucrarea ”Izvor de Dor” o reprezintă pe Sofia Vicoveanca, o figură emblematică a tradiționalismului românesc; fiind așezată într-un cadru natural, armonizând și rezonând cu acesta.

Tabloul  face parte dintr-un proiect amplu, laitmotiv al- DOR (Darul Obștei Românești ), o suită de colecții de modă, menite să schimbe atitudinea vestimentară a tinerilor, ducând-o către nevoia revenirii la tradițional, prin utilizarea de elemente specifice tradiționale, în vestimentația de zi cu zi. Lucrarea a avut succes, fiind un punct de interes major al evenimentului.

Tot în cadrul TEDx Iași, Daniel Relenschi și-a lansat oficial website-ul www.relenschi.com, un site-galerie, menit să hrănească nevoia de frumos a consumatorului de artă.

Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel este primul pictor 3D din România. Urmărind pașii mamei, el a descoperit pasiunea pentru pictură, de când avea doar 3 ani. Încă de când studia în liceu, a început câteva colaborări cu saloane de modă din Botoșani, dar acesta a fost doar inceputul unui lung șir de colaborări cu unele din cele mai renumite nume din designul vestimentar românesc și internațional.

În afara activității de designer, picturile sale sunt apreciate și la nivel internațional. A expus și a preluat comenzi din țări ca Statele Unite, Belgia, Franța. În Germania a lucrat pentru Neuburg an der Kammel Schloss, un castel în care pot fi văzute două lucrări de dimensiuni impresionante.

După ce a realizat o pictură 3D pe asfalt în București, după o tehnică proprie, a devenit primul pictor 3D din România.

expozitia de pictura 3d

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata