Breaking news

Premieră la Domul din Milano. Tenorul Bogdan Mihai joacă în Opera Moise de Rossinii filmată în 4K

loading...

Este pentru prima dată când în Domul din Milano găzduiește în premieră mondială filmarea în format 4 K a celebrei opere Moise de Gioachino Rossini. Tenorul Bogdan Mihai este primul român care face parte acest proiect grandios și unic în lume.

tenorul bogdan mihai - opera moise de rossiniCatedrala din Milano găzduiește începând de azi, timp de trei zile, înregistrările pentru opera Moise de Rossini, astfel încât în cadrul spectacolelor live să se realizeze videoproiecții  4 K.

Interpretul rolului principal al operei Moise este legendarul bass bariton Ruggero Raimondi. Cu care tenorul Bogdan Mihai a avut bucuria să cante alt titlu de belcanto, opera Don Pasquale de Donizetti în 2010 la opera din Zurich apoi în Emirate la Royal Opera House Muskat, Oman anul acesta.

În cadrul celebrei opere italienei, tenorul român va interpreta rolul Elisero, fratele lui Mose.

Astăzi începem înregistrările video (1 şi 3 iunie) astfel încât la premiera din 8 iunie, este gata DVD-ul pe care oricine îl poate achiziţiona în cadrul Expo Milano 2015. Se folosesc pentru prima dată efecte 4 k. În cadrul operei Mose, interpretez rolul Elisero (fratele lui Moise). O scriitură vocală dificilă dar de o muzicalitate aparte, mai ales în celebrul final ” Dal tuo stellato soglio”, a declarat tenorul Bogdan Mihai în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.

Proiectul a fost iniţiat de Mario Dradi, cel mai puternic om din industrie, cel care a dat naştere proiectului istoric al celor 3 tenori Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi Placido Domingo.

53 de televiziuni au cumpărat drepturile de difuzare ale operei, iar organizatorii au anunțat că vor realiza 300 de milioane de DVD-uri, iar 10 milioane din acestea vor fi vândute în Statele Unite.

Spectacolele se vor ține în Catedrală pe 8, 11, 15 și 18 iunie 2015, la Milano.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata