Breaking news

Observatorul Astronomic al Muzeului din Bârlad, dotat cu instrumente noi

loading...
0 14

În prag de Crăciun, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, a primit instrumente noi pentru observaţii astronomice.

instrumente observator astronomic barladObservatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, a primit o sponsorizare de la S.C. HAMA DISTRIBUTION ROMÂNIA S.R.L din Bucureşti.

Noua achiziţie constă din două instrumente pentru observaţii astronomice vizuale ce pot fi folosite atât pentru public cât şi în cadrul taberelor de astronomie.

Instrumentele constau în două refractoare (lunete) cu diamentrul de 90 mm şi focala de 1000, respectiv 660 mm.

Unul dintre aceste echipamente este dotat şi cu montură alt – azimutală motorizată ce poate fi folosit automat pentru căutarea obiectelor cereşti. Valoare sponsorizării se ridică la suma de 3246,17 lei.

Cele două instrumente sunt deja în dotarea observatorului astronomic şi vor fi folosite la următoarele şedinţe de observaţii astronomice cu publicul. Acestea ne vor fi de folos şi la viitoarele fenomene astronomice, cum ar fi de exemplu eclipsa parţială de Soare din 20 martie 2015.

În acest moment Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, se numără printre cele mai dotate observatoare astronomice publice din ţară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata