Breaking news

Iată cele mai frumoase cărți de Crăciun pe care să le citești de sărbători

loading...

Sărbătorile par a nu avea farmec fără o poveste frumoasă de Crăciun. Mirosul de brad, glasurile colindătorilor, copii care se joacă, toate fac parte din atmosfera magică a Crăciunului. Singurul lucru care pare că mai lipsește este o poveste spusă sub brad.

carti de craciunÎmpreună cu Librăria online Librex ți-am pregătit cele mai frumoase cărți de Crăciun pe care sa le citești alături de cei dragi. Fie că îți dorești un moment de relaxare sau vrei să îi fascinezi pe cei mici cu o poveste minunată, în lista noastră găsești cartea perfectă.

1. Poveste de Crăciun, de Charles Dickens

Poveste de Crăciun de Charles Dickens este deja un roman emblematic al Crăciunului. Apreciat atât de părinți cât și de copii, povestea a rămas în topul preferințelor cititorilor de generații.

Cartea ne dezvăluie povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit, îndepărtat de lume, care își petrece Crăciunul singur. În seara de ajun, batrânul Ebenezer este vizitat de cele trei spirite ale Crăciunului – Trecutul, Prezentul și Viitorul. Ele, îl vor purta într-o călătorie fantastică în care Ebenezer va învăța adevăratele valori ale Crăciunului: bunătate, mărinimie, onestitate și dorința de a dărui.

2. Scrisori de la Moș Crăciun, de J.R.R Tolkien

Charles Dickens O poveste De CraciunJ.R.R Tolkien este cunoscut ca și părintele fantasticei trilogii Stăpânul Inelelor și Hobbitul, dar creațiile sale literare includ și această minunată colecție de scrisori

Micuții John, Michael, Christopher si Priscilla așteaptă cu nerăbare plicurile semnate cu timbrul Polului Nord. În ele, Moș Crăciun le povestește despre viața sa fantastică, călătoriile pe care le face și prietenii săi – Ursul Polar, elfii și renii. Fiecare scrisorică conține o altă aventură care îi va fascina și încânta pe copii.

3. Enciclopedia Crăciunului, de Gerry Bowler

Iubitorii sărbătorilor au acum ocazia să își completeze biblioteca cu cea mai cuprinzătoare enciclopedie de Crăciun. Enciclopedia Crăciunului este un veritabil atlas al sărbătorii zăpezii. Ea conține explicațiile simbolurilor, tradițiilor si legendelor de Crăciun.

De la importante evenimente istorice, până la tradiții etnice și colinde din toată lumea, Enciclopedia Crăciunului este o carte numai bună de pus sub brad oricui, de la copii la adulți. Vei fi uimit de câte lucruri nu stiai despre Crăciun!Enciclopedia Craciunului

4. Viața și Aventurile lui Moș Crăciun, de Lyman Frank Baum

Viața și aventurile lui Moș Crăciun este o cărticică dedicată copiilor, decorată cu ilustrații minunate care îi poartă pe micuți în lumea fantastică a Moșului.

Copii au fost mereu curioși de unde vine Moșul, cine este el, unde locuiește și de ce aduce tuturor copilașilor cadouri în fiecare an. Această carte spune întreaga poveste  de viață a Moșului. Magia sărbătorilor de sub brad nu ar fi la fel fără o poveste revelatoare despre bătrânul Crăciun și ajutoarele sale destoinice.

5. În căutarea sufletului Crăciunului, de R.D Mottok

In cautarea sufletului craciunuluiÎngrijorat de dispariția valorilor Crăciunului în societatea modernă, scriitorul părinte R.D Mottok ne spune povestea a trei prieteni care pornesc într-o aventură de neuitat, cu scopul de a salva spiritul Crăciunului. Împreună, ei vor străbate un drum lung, vor înfrunta nenumărate primejdii și își vor face prieteni noi. Aflați într-o cursă contra cronometru, vor reuși ei să salveze spiritul Crăciunului la timp?

6. Cartea de Crăciun, de Selma Lagerlof

Cartea de Crăciun de Selma Lagerlof este o colecție de povești care au ca scop transmiterea valorilor care fac sărbatoarea Crăciunului minunată: dragoste, bunătate, mărinimie și întelegere. Toate poveștile păstrează tematică Crăciunului și descriu evenimente istorice, figuri remarcabile (Isus), legende de Crăciun și aventurile oamenilor obișnuiți.

  1. Expresul Polar, de Chris Van Allsburg

Expresul Polar este o poveste clasică de Crăciun care ilustrează frumusețea viselor și a copilăriei.  În ajun de Crăciun, un băiețel care a început să pună la îndoială existența Moșului este trezit de zgomotul unui tren, în afara geamului său.  La invitația conductorului, băiatul se urcă în tren și pornește într-o călătorie al cărei final este Polul Nord. Pe drum, el va învăța lecții importante despre prietenie, bunătate și curaj.

8. Când Moș Crăciun a căzut din cer, de Cornelia Funke

Celebra autoare germană Cornelia Funke prezintă în cartea sa Când Moș Crăciun a căzut din cer o viziune nouă și originală asupra poveștii lui Moș Crăciun. Gerold Geronimus Goblynch, conducătorul meschin al Consiliului de Crăciun, vrea să transforme frumoasa sărbatoarea într-o afacere. El nu se dă în lături de la nimic iar Moșii care i se împotrivesc sunt transformați în ciocolată. Ultimul Moș rămas realizează că el este singura speranță și împreună cu prietenii săi va încerca să salveze Crăciunul și să aducă cadouri tuturor copiilor.

9. Un altfel de crăciun, de John Grisham

un-altfel-de-craciun - carte de craciun pentru copiiUn altfel de Crăciun este o poveste amuzantă și distractivă, dedicată adulților, ideală pentru momentele de relaxare de sărbatori.

Familia Krank decide că anul acesta nu vor sărbători Crăciunul și vor pleca într-o croazieră în Caraibe. Cartea înfățișează cu mult umor problemele pe care cei doi le înfruntă încercând să își convingă prietenii, vecinii și familia să le permită să plece în croazieră.

10. Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie

Adaugă puțin mister și suspans sărbătorilor de anul acesta cu o poveste despre faimosul detectiv Poirot. O reuniune misterioasă de familie se transformă în tragedie când gazda este asasinată de către un necunoscut. Cu un număr mare de suspecți, și un număr și mai mare de motive, se pare că Poirot este singurul care va putea să rezolve acest caz. Dedicată adolescenților dar și adulților, Crăciunul lui Poirot te va captiva încă de la primele pagini.

Cea mai frumoasă atmosferă de sărbători se construiește cu o poveste fascinantă. Păstreaza magia sărbătorilor și împărtășește cele mai frumoase povești despre Moș Crăciun cu cei dragi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata