Breaking news

Film romînesc premiat la Berlin

loading...

adrian_sitaruScurtmetrajul „Colivia”, de Adrian Sitaru a primit aseară Premiul DAAD oferit de Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD). În total, au fost acordate patru distincții – Ursul de Aur, Ursul de Argint, Premiul DAAD  și Premiul EFA.

Premiul DAAD primit de Adrian Sitaru constă într-o bursă de trei luni care îi va permite acestuia să stea la Berlin pe gratis și să lucreze la ce proiect dorește . Cînd a intrat în posesia premiului, Adrian Sitaru a spus că distincțiile pică bine pentru stima de sine a cineaștilor care au momentele lor de derută și au nevoie, din cînd în cînd, de o recunoaștere.

Cineastul s-a aflat la prima participare la Berlinală. În 2007 a primit pentru scurtmetrajul „Valuri” Premiul „Golden Leopard of Tomorrow” la Festivalul de la Locarno, premiu urmat de numeroase participări la festivaluri internaționale (și de Premiul Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj al anului). Anul trecut primul său lungmetraj, „Pescuit sportiv”, a fost premiat, printre altele, la festivalurile din Palm Springs, Salonic și Estoril.

Adrian Sitaru mai are un scurtmetraj nou, “Lord”, al cărui erou e un alt personaj din “Valuri”. Împreună cu 4Proof Film și HiFilm și un co-producător olandez, cineastul ar vrea să lege la un moment dat scurtmetrajele într-un lungmetraj.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata