Breaking news

Elena Mîndru reprezintă Radio România în Euroradio Jazz Orchestra

loading...

Elena Mîndru, una dintre cele mai talentate și apreciate, interprete de jazz din ţară şi din străinătate, a fost aleasă de Radio România, să reprezinte radioul public la concursul Euroradio Jazz Orchestra

elena mindru - radioEuroradio Jazz Orchestra, un proiect de mare impact în mediul radiofonic internaţional, se desfăşoară anul acesta în Republica Cehă, sub patronajul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) şi cu sprijinul fundaţiei Swinging Europe din Danemarca.

Elena Mîndru va cânta în cele două concertele care vor avea loc la Praga în 16 octombrie şi la Hradec Králové în 17 octombrie, ca parte a Festivalului Jazz Goes to Town.

Compozitorii şi dirijorii orchestrei internaţionale sunt Jan Jirucha şi Stepanka Balcarová, iar evenimentele vor fi transmise în reţeaua EBU. Calitatea extraordinară a interpretării şi a repertoriului abordat în acest proiect de tradiţie a fost salutată întotdeauna de public si de critica de specialitate. Aceste concerte sunt corelate cu întrunirea anuală EBU consacrată muzicii de jazz, care beneficiază astfel de un plus de promovare şi vizibilitate.

Absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Elena Mîndru s-a perfecţionat în ultimii ani la academiile de muzică din Londra, Stockholm şi Helsinki. Ea a obţinut în 2012 locul secund şi premiul publicului la Montreux Voice Jazz Competition, concurs desfăşurat în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de jazz din lume, al cărui juriu a fost prezidat de legendarul Quincy Jones.

Parcursul muzical al Elenei Mîndru include colaborări şi concerte cu muzicieni români şi internaţionali precum dirijorul Ionel Tudor, Horia Moculescu, Sorin Romanescu, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman, Borislav Petrov, Big-Band-ul Radio Bucureşti, Blue Note Orchestra – Sassari.

Elena a participat şi a câştigat premii în ţară şi în străinătate, atât pentru vocal jazz, cât şi pentru compoziţie clasică, la festivaluri renumite: Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata