Breaking news

Dana Borşan susține la Sala Radio un recital de pian Beethoven – Brahms

loading...

Pianista Dana Borşan, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio va susține pe 2 aprilie, la Sala Radio din București, un concert extraordinar de pian din repertoriul lui Beethoven şi Brahms.

dana borsan - concert pianDana Borșan va cânta la pian două sonate – Sonata re minor, op. 31 nr. 2Beethoven şi Sonata în fa minor, op. 5 Brahms, iar un moment important al serii va fi reprezentat de Variaţiunile Eroica, temele acestor partituri beethoveniene regăsindu-se în finalul celebrei Simfonii nr. III – Eroica, lucrare compusă un an mai târziu după variaţiuni.

Dana Borşan are o îndelungă şi fructuoasă colaborare cu Orchestra de Cameră Radio: în 2006 au încheiat împreună un proiect unic până acum în istoria muzicii româneşti – Integrala concertelor pentru pian şi orchestră de Mozart, eveniment în premieră în viaţa noastră muzicală, materializat în concerte cu public, înregistrări speciale pentru fonoteca Radio şi un album cu 8 CD-uri editate de Casa Radio. A susţinut de asemenea o serie de recitaluri cu violonistul Alexandru Tomescu cu Integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de Mozart.

În 2011, pianista a fost invitată să concerteze în cadrul Festivalului internaţional Robert Schumann de la Zwickau – Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Brahms şi în cadrul Festivalului George Enescu – Concertul pentru pian şi orchestră de Hanns Wolf.

Dana Borşan a susţinut concerte şi recitaluri în Cehia, Germania, Italia, Bulgaria, Rusia, Slovacia, Franţa, Ungaria, Republica Moldova, Spania, Anglia, China, Irlanda, Norvegia. Este prezentă în fiecare stagiune şi pe scenele filarmonicilor din ţară.

A apărut în peste 900 de concerte şi recitaluri propunând de fiecare dată programe interesante, cu repertorii diverse, adevărate provocări pentru orice pianist. Repertoriul pianistei include peste 50 de concerte, precum şi programe consistente, atractive de recital şi de muzică de cameră. Deşi  preferă creaţiile clasicismului vienez şi ale marilor romantici – Schumann, Chopin, Liszt, Brahms, artista are în repertoriu lucrări inedite, prezentate în primă audiţie la Bucureşti – Concertele pentru pian şi orchestră de Hanns Wolf, Moritz Moszkowski, Siegfried Matthus, Sigismund Toduţă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata