Breaking news

Dan Puric – speranţa şi bucuria în care doreşti să te regăseşti

loading...

Dan Puric este, pe scenă, o încântare pentru spectatori. Prin cărţile sale, însă, Dan Puric linişteşte, transmite acea speranţă şi bucurie în care doreşti să te regăseşti ca om, că român. Încadrat în categoria scrierilor spirituale, religioase, creștin-ortodoxe, cartile lui Dan Puric transmit mesaje clare, simple și pline de înțeles. Succesul lor este asigurat atât de profunzimea învățăturilor, cât și de căldura specifică a unui orator desăvârșit care oferă prin lectură o stare de bine unică.

despre-omul-frumos-dan-puric

Ne-a obişnuit din discursurile sale cu atenţia îndreptată spre identitatea noastră că oameni şi că români, spre valorile care ne fac unici, spre istoria care s-a scris cu sânge. Despre acestea scrie cu entuziasm, cu linişte, cu umor şi, uneori, cu ironie în cărţile sale care i-au adus recunoaşterea că unul dintre cei mai citiţi scriitori pe teme de spiritualitate naţională.

În 2008 a lansat cartea “Cine suntem”, un an mai târziu ne-a încântat cu impresionantele cugetări din “Despre omul frumos”. A urmat “Fii demn! ” în noiembrie 2011 şi “Suflet românesc” în 2013. Acestea sunt cele mai importante cărţi ale lui Dan Puric, un scriitor care le-a redat românilor optimismul şi speranţa salvării că naţie. Despre ce vorbesc, mai exact, cărţile semnate Dan Puric?

Cine suntem sau despre taină identităţii personale şi comunitare trăită şi exprimată în şi prin persoană autorului” este lecţia de viaţă transmisă de Dan Puric celor care au uitat sau vor să ştie cine suntem că oameni, ca naţie. Dacă ne-am obişnuit să ne lovim de întrebări atunci când căutăm esenţa identităţii noastre, autorul ne arată că există şi altă cale, mai simplă, de a ne redescoperi, aceea de a veni cu afirmaţii bazate pe trecut, pe povestea celor care s-au jertfit pentru prezent, pe reconsiderarea profunzimii creştinismului.

În cartea “Despre omul frumos”, Dan Puric dezvăluie de ce românii sunt privilegiaţi ca naţie. Nu speranţa pe care o transmite autorul prin aceste rânduri este marcantă, ci credinţa că Omul Frumos există, aşa cum ar trebui să fie el, moral, apropiat de Dumnezeu. În prezentul care deteriorează tot mai mult caractere, comportamente, suflete, putem regăsi, încă, acel Om Frumos al lui Dan Puric, construit după modelul lui Iisus Hristos, care nu se pierde în capcana cotidianului, ci poate vedea în profunzime, dincolo de superficialul vieţii.

O confesiune care pune cititorul pe gânduri, care ilustrează o lume plină de credinţă, cu identitate clară este cartea “Fii demn!”. Încă dinainte de a o deschide, “Fii demn!” te întâmpină cu fotografia de pe copertă a mamei scriitorului şi anticipează starea de pace generată de parcurgerea unei serii deosebite de povestiri şi amintiri. Sunt transmise pe rând, cu sarcasm sau cu zâmbetul pe buze, repere esenţiale oricărui individ: dragostea maternă, respectul pentru pământ, pentru neam, pentru martiri, esenţă unui suflet frumos.

Dan Puric ne încântă într-una dintre cărţile sale cu o prelegere impresionantă despre identitatea de neam. “Suflet românesc” este o scriere dedicată poporului român şi amintirii tatălui scriitorului în care este redată importanța trecutului şi a amprentei pe care acesta ar trebui să o aibă pentru viitorul nostru că naţie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata