Breaking news

Centrul Cultural VATRA organizează evenimentul “Centenar Fest” în Republica Moldova

loading...

Primul eveniment în Republica Moldova de amploare dedicat celebrării Centenarului este Festivalul Internațional „Centenar Fest”, care se va desfășura la data de 15 și 16 septembrie 2018.

Scopulul festivalului este de a uni zeci de mii de români pentru a sărbători Centenarul, prin promovarea și conservarea valorilor culturale din întreg arealul românesc. Obiectivul principal al Festivalului este păstrarea şi promovarea ideii de apartenență la identitatea românească, promovarea unității naționale prin solidaritate și cooperare atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia.

Invităm primarii, colectivele artistice, meșterii populari, artiștii din Republica Moldova și România să fie împreună la acest eveniment important pentru toți iubitorii de artă prin cultură. De asemenea ne dorim ca fiecare se implice activ în promovarea evenimentului și să participe la activitățile planificate având în vedere buna cooperare între localitățile din Republica Moldova și România întru realizarea acestui eveniment de excepție, dar și pentru a sărbători împreună Centenarul.

Pe scena evenimentului vor evolua artiști recunoscuți precum: Frații Advahov, Tudor Ungureanu şi Ansamblul ,,Ştefan Vodă”, Vali Boghean, Irina Loghin, Fuego, Furdui Iancu, Argatu, Zdop și Zdub, Cargo, Alex Calancea cu proiectul Lupii, Gândul Mâței, Moldovan National Youth Orchestra ș.a.

Festivalul se va realiza cu sprijinul Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ambasada României în Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Consiliile Județene din România și Consiliile Raionale din R. Moldova, și va include ample manifestări culturale: concerte de muzică populară și muzică ușoară, recitaluri poetice și de muzică folk, concursuri, ateliere de creație, expoziții, adresate tuturor categoriilor de vârstă. Un accent special va fi pus pe promovarea tradițiilor specifice regiunilor istorice românești, inclusiv cele aflate în prezent în afara granițelor României.

Inițiatorul acestui festival Nicolae Avram consideră absolut necesară serbarea Centenarului într-o manifestație și cu o prezență masivă de participanți în inima Codrilor moldovenești, pentru că aici în Basarabia rămâne vie rădăcina folclorului autentic, iar tradițiile și arta sunt perpetuate cu sfințenie din generație în generație.  Astfel Complexului Etno-Cultural „Vatra” binecunoscută în Republica Moldova va deveni emblematică și peste hotarele acesteia. În acest context, dl Avram a ținut să menționeze despre valoarea adăugată a festivalurilorrealizate în ultimii ani pentru industria turistică din țara noastră, dar și din România.

Evenimentul se va desfășura timp de două zile, 15-16 septembrie 2018 în incinta Complexului Etno-Cultural „Vatra”, amplasat în raionul Strășeni, km 32.

Pentru detalii urmăriți pagina: https://www.vatrafest.com/

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata