”Ascultă 5 minute de muzică clasică„ devine proiect naţional în şcolile românești

loading...

Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică”, lansat de Radio România Muzical, devine unul național și se va desfășura în toate școlile din România.

asculta 5 minute de muzica clasicaRadio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

Radio România Muzical, unicul post de radio din România dedicat muzicii clasice, pune la dispoziţia profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc şi universal. Acestea sunt însoţite de explicaţii al căror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasică.

„În efortul nostru de educare a copiilor considerăm că este de datoria noastră să ieşim din studiourile de emisie şi din sălile de concerte şi să mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii să înţeleagă ceea ce ascultă. Doar în felul acesta ajung să iubească muzica clasică. Avem nevoie de generaţii cu o educaţie diversă nu doar de prizonieri ai tehnologiei”, spune Liliana Staicu, manager Radio România Muzical.

Proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică are şi o componentă activă: începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro, demarăm o serie de concursuri. Elevii care vor răspunde întrebărilor referitoare la piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical vor fi premiaţi cu CD-uri şi cărţi.

De curând, Radio România Muzical a lansat aplicația prin care cei cu tablete și mobile pot asculta gratuit radioul. Aplicația radio poate fi descărcată din Appstore şi Google Play, aceasta poate fi downloadată în mod gratuit.

825 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*