Breaking news

5 Ani de Expresionism Balcanic cu Paul Hitter şi Taraful de la Mârşa la Clubul Ţăranului

loading...

Clubul Ţăranului Român în colaborare cu Artxpert prezintă: 5 Ani de Expresionism Balcanic, eveniment care se bucură de prezența lui Paul Hitter şi a Tarafului de la Mârşa.

Afis_expresionism_balcanic_5aniCurentul artistic „Expresionism Balcanic” – un mix exploziv între cultură tipic balcanică, mituri şi tradiţii, artă naivă, cultură rromă şi expresionism pur – a împlinit 5 ani. Evenimentul va fi marcat printr-o petrecere deschisă publicului larg sâmbătă 13 iunie, ora 20.00 la Clubul Ţăranului din Bucureşti, Bd. Kiseleff nr 3, intrarea Monetăriei. Invitaţi speciali: Nea Vasile şi Taraful de la Mârşa.

În 2010, pe 30 mai, la Bucureşti, la Clubul Ţăranului, artistul Paul Hitter lansa acest curent odată cu prima expoziţie personală de avengură din România. Erau prezenţi atunci, că şi acum, pe scenă Nea Vasile şi Taraful de la Mârşa, artistul fiind inventatorul conceptului de “vernisaj cu cântare”.

În aceşti 5 ani, Expresionismul Balcanic a fost marcat prin expoziţii şi evenimente în oraşe precum: Los Angeles, Las Vegas, Milano, Munchen, Marsilia, Paris, Praga, Salt Lake City, Kiev şi Bucureşti. Tablourile lui Paul Hitter au acompaniate de-a lungul timpului de muzică celor de la Gogol Bordello – trupa de anvergură mondială –, artistei Rona Hartner, sau de cântecele semnate de Taraful de la Mârşa şi Taraful Haiducilor.

“Expresionismul Balcanic este poate unul din puţinele curente artistice româneşti contemporane. Zi de zi, vedem în jurul nostru copii la copii. Ei bine, eu am ales originalitatea şi nu m-am abătut de la acest drum. Vremuri bune, vremuri grele, mai ales vremuri grele, am fost mereu aici. Tablou după tablou Expresionismul Balcanic şi-a făcut drum şi şi-a văzut de drum. Am ajuns aici după foarte multă muncă, stăpânire de sine, sacrificii, şi mai multă muncă, curaj, perseverenţă, încăpăţânare. Publicul a venit, a plecat, uneori a cumpărat, unii au aplaudat, alţii au criticat, însă îmi urmez calea. Ne vom vedea cu siguranţă şi la 10 ani de Expresionism Balcanic” a declarat Paul Hitter.

Expresionism Balcanic – este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat în anul 2010 în Bucureşti, având la baza experienţă să din Exil, acesta studiind şi trăind în Germania timp de 9 ani. Expresionismul Balcanic este un mix exploziv între cultură tipic balcanică, mituri şi tradiţii, artă naivă, cultură rromă şi expresionism pur. În 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de către artist împreună cu Galeria Artxpert.

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are că Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Paul_Hitter_expresionism_balcanic

Până în prezent, a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City. În prezent, trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii. Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Galeria ArtXpert este o galerie înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Taraful de la Mârşa este un taraf din sudul României, judeţul Giurgiu, satul Mârşa. Taraful este condus de Vasile Dinu (75 de ani) la voce, compus din ţambal, contrabas, două acordeone, vioara şi clarinet. Vasile este cunoscut pentru piesă celor de la Zdob şi Zdub: “Dimineaţă pe Răcoare”. Biletul costă: 20 de lei şi include un pahar de vin.

Maria_Tanase - Paul_Hitter

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata