Breaking news

„Întâlnirile JTI”, la a unsprezecea ediție

loading...

Pe 22 octombrie 2010 va avea loc cea dea unsprezecea ediție a „Întalnirilor JTI”. De aceasta data, pe scena Teatrului Național „I. L. Caragiale” București, Întâlnirile JTI” vă prezintă spectacolul PUSH”, avându-i ca protagoniști pe Sylvie Guillem, un simbol pentru dansul contemporan și pe celebrul coregraf și dansator Russell Maliphant.

jTIPUSH” este alcătuit din patru momente coregrafice, purtând semnătura coregrafului Russell Maliphant: „Solo”, interpretat de Guillem, pe muzica de chitară a lui Carlos Montoya, conferă balerinei postura mândră a unui mare artist de flamenco; „Shift”, purtând semnătura solo a lui Maliphant; „Two”, un solo orbitor, care pare ca o prinde pe Guillem într-o cutie de lumină; și „Push”, un duet care combină abilitățile acestui extraordinar cuplu.

De la debutul său, PUSH” a fost premiat cu patru distincții majore: Premiul Laurence Olivier pentru Cea Mai Buna Producție de Dans Nouă, un premiu Time Out pentru prestația lui Guillem din Solo, Cea Mai Bună Coregrafie (Moderna) pentru Maliphant la decernarea Premiilor Naționale pentru Dans și premiul South Bank Show Dance. „PUSH”, sub marca Sadler’s Wells, începând cu 2005, este pus în scenă în fiecare an la Londra, iar din 2006, a fost văzut în numeroase turnee internaționale în Germania, Grecia, Elveția, SUA, Italia, Franța, Spania.

Sub egida „Întâlnirile JTI”, organizate și în 2010 de Fundația Art Producțion, Sylvie Guillem și Russel Maliphant vor susține acest spectacol pentru prima oară în România.

„Întâlnirile JTI” s-a bucurat de aprecierea deosebită a publicului și trei ani consecutiv a primit Premiile VIP: premiul „Evenimentul lunii” în 2004 și în 2006, ca și premiul „Arte” pentru spectacolul din 2005.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata